Доналд Тръмп обеща да се откаже от арабския петрол, ако бъде избран за президент на САЩ

Свят

27-03-2016, 09:39

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Хилари загуби още 2 щата

Кандидатът на Републиканската партия в президентската надпревара в САЩ Доналд Тръмп заяви, че в случай на избирането му за държавен глава ще прекрати закупуването на петрол от Саудитска Арабия и други държави в региона, пише The New York Times. Това обаче може да бъде изпълнено само при условие, че те не подпомагат усилията на Вашингтон в борбата срещу радикалната групировка „Ислямска държава“, която поставя под заплаха сигурността на САЩ.
Фаворитът на републиканците подчерта, че открито ще подкрепи Япония и Южна Корея в развиването на ядрените им арсенали, за да не разчитат на защитата на САЩ от Северна Корея и Китай.

Междувременно сенатор Бърни Сандърс победи бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън на събранията на активистите на Демократическата партия в щатите Вашингтон и Аляска.
Във Вашингтон Сандърс печели около 77% от гласовете активистите - демократи, а Клинтън - 23%. В Аляска 74-годишният сенатор от Върмонт изпреварва 68-годишната си съперница още по-убедително – със 79% срещу 21%.