• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Лекарските протести продължават и днес
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit


  Протестът на личните лекари в страната продължава и днес. Към него се включват медиците от още пет области. Това са Сливен, Смолян, Перник, Пазарджик и Ловеч. Вчера не отвориха кабинетите си личните лекари от Кюстендил, Велико Търново, Разград, Сливен и Ямбол. Варненските общопрактикуващи лекари ще решат на събрание днес дали да протестират ефективно.

  Джипитата протестират срещу рамковия договор, наложен служебно от Здравната каса. Още вчера беше обявено, че поетапно към започналите протеста в понеделник ще се присъединяват и колегите им от други райони. Лекарите твърдят, че здравните власти манипулират обществото с информацията, която дават.

  От предвиденото увеличение на парите за извънболнична помощ – само 2 милиона лева на практика отиват при личните лекари. А увеличеният брой направления всъщност означавал 0.008 направления на човек отгоре, сочат сметките на докторите.

  От Националната здравноосигурителна каса пък успокоиха, че взимането на пръстов отпечатък от пациентите ще влезе в сила само за болниците от средата на тази година и засега няма да натоварват общопрактикуващите лекари с това задължение.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg