• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  37 училища спорят за “Купа Варна 2016”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Lokomotiv

  Ежегодно в състезанията за ученици участие вземат над 10 000 деца

  37 училища от Варна са подали заявка за участие в Ученическа “Купа Варна 2016”, което е своеобразен рекорд за стартиращо събитие в последните години. Ежегодно в състезанията за ученици участие вземат над 10 000 деца в различните прояви организирани от Община Варна и партньорски организации, съобщават от отдел “Спорт”.

  Планираните състезания в „Ученическа купа Варна“ са част от изпълнение на стратегията на Община Варна и ММС за развитие и популяризиране на детско–юношеския и масов спорт, които да стимулират двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на децата.

  Спортовете, заложени в програмата, са пет: мини футбол, баскетбол 3х3, волейбол, лека атлетика за най-малката възраст I-IV клас и шахмат. Децата са разделени в четири възрастови групи I-IV клас, V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и момичета, като всяко училище трябва да се включи в поне три вида спорт.

  Надпреварите стартират на 16 април от 09.00 часа със спортовете волейбол и мини-футбол, съответно в залата на Първа ЕГ и стадиона на „Технически Университет“, а на 24 април е турнирът по стрийтбол 3х3 в зала „Локомотив“ за XI-XII клас юноши девойки.

  Пълните програми за срещите може да намерите на www.varnanamladite.com

  Лекоатлетическият турнир за малките атлетите ще се проведе на 20 април на СК “Локомотив” за III-IV клас, а на 27 април за по-малките им съученици от I-II клас от 10.00 часа.

  За отборите класирали се на първите три места са предвидени предметни награди от Община Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg