• Варна
  2°
  разкъсана облачност
  Влажност: 100%
  Вятър: 2m/s W
  Скандал на детска площадка доведе до арест на екоактивистка
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Иванка Казакова отказала да представи документ за самоличност

  Екоактивистката Иванка Казакова, която е сред противниците на новия Подробен устройствен план (ПУП) на 17-ти микрорайон в кв. „Левски“, е била арестувана. Ситуацията се разиграла на детска площадка зад блока, известен като Китайската стена, която е извън обхвата на въпросния ПУП, където днес е пристигнал багер с цел извършване на ремонтни дейности.

  Казакова, която живее в близост, забелязала машината и подала сигнал за незаконен строеж в Общинска полиция. Междувременно на мястото са се появили и жители на района, които подкрепят обновяването на площадката. Възникнал спор, при който Казакова влязла в конфликт и с униформени служители от Второ РУП, които я отвели в управлението.

  От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съобщиха за Varnautre.bg, че Казакова е била задържана, тъй като отказала да представи документ за самоличност. След като самоличността й е установена и е съставен акт по Закона за българските личните документи, след което е освободена.

  Спорната площадка е била включена в програмата за модернизиране на местата за играта в община Варна. Заради възражения на Иванка Казакова дейностите дълго време не са били изпълнявани, информира кметицата на район “Приморски” Петя Проданова. Днес обаче от администрацията са разпоредили рехабилитацията да започне и ангажираната фирма е изпратила техника и работници на мястото.

  2 коментара

  1. Анонимен

   Само да кажа, че не е еко активистка, а е обикновен гражданин. По- точно, заинтересован гражданин.

  2. Мери

   Какво й пречи, че правят нова площадка за децата на дъртата злобарка?

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg