• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Бармани разреждали алкохола, за да не се напиват клиентите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Глоби от 3 000 до 10 000 лева е наложила Комисията за защита на потребителите за напитки-менте

  Собственици на заведения нарочно разреждали алкохола, който сервират на клиентите си, за да намалят ефекта му и да си спестят пиянските изтъпления. Това било най-често срещаното оправдание, с което се сблъскавали екипите на Комисията за защита на потребителите във Варна.

  Архив
  Архив

  Нерядко санкционираните работодатели опитвали да убедят проверяващите, че нямат вина, защото барманите на своя глава разреждали алкохола преди да го сервират.

  Общо 1306 проверки е направила през миналата година Комисията във Варненско, съобщи шефът й за Североизточна България Илиян Станоев. Най-често нарушенията са свърани с липса на удостоверение за категоризация на видно място, на грамаж в менюто.

  В 14 от случаите е установено, че на клиентите се предлага алкохол, който не отговаря на етикета. Не става въпрос за опасни напитки, а по-скоро за нелоялна търговска практика, уточни Станоев – ресторантьори сервират алкохол 30 градуса въпреки че на етикета е записано 38 градуса. На нарушителите са наложени глоби между 3 000 и 10 000 лева.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg