• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Немски и румънски полицаи в командировка на Златните
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Униформените от Германия ще помагат с очаквания наплив от техни сънародници това лято

  Варненската полиция очаква подкрепление от Румъния и Германия за активния туристически сезон по морето. Това стана ясно днес по време на заседанието на Обществения съвет по туризъм, където зам.-директорът на Областната дирекция на МВР във Варна комисар Николай Спасов заяви, че е отправено искане в комплексите да бъдат командировани двама немски униформени заради очаквания по-голям брой германски туристи. Традиционно в охраната през лятото ще се включат и румънски полицаи.

  Архив
  Архив

  Средствата за командировки на полицаи за активния летен сезон са предвидени в бюджета на община Варна, напомни зам.-кметът Пейчо Пейчев. Той увери представителите на бранша, че общината полага всички усилия летният сезон да премине спокойно въпреки международната обстановка и терористичните нападения в Европа.

  Пожарникарите във Варна вече имат нова техника и могат да обезпечат сигурността през сезона като реагират на инциденти в града и комплексите, заяви комисар Тихомир Тотев. В началото на април започват проверки и на мерките за противопожарна безопасност в хотелите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg