• Варна
  6°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 2m/s E
  Зам.-кметът Тодор Иванов: Арестуваната Казакова е буйствала
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Съставен й е акт за това, че не е представила документ за самоличност

  Екоактивистката Иванка Казакова е била арестувана и отведена в ареста, след като започнала да буйства. Това заяви заместник-кметът по сигурността на Варна Тодор Иванов по повод разигралия се по-рано днес скандал на детска площадка зад блока, по известен като Китайската стена. Той посочи, че Общинска полиция се е отзовала на сигнал за незаконен строеж, подаден най-вероятно от самата Казакова.

  На място полицаите установили, че всички необходими документи са извършване на ремонтни дейности са налице и поискали да проверят появилата се на площадката Казакова. Тя обаче отказала да представи документи, тъй като униформените служители били от Общинска полиция.

  По думите на Иванов при опита на полицаите да отведат жената към колата, тя започнала да буйства, при което й сложили белезници. Впоследствие споделила, че има здравословни проблеми и бил извикан по-голям автомобил, с който е отведена в полицейското управление.  Там й е съставен акт по Закона за българските лични документи, след което е освободена.

  В отговор на твърдения на Казакова, че е искала да отиде до дома си, за да си вземе личната карта, зам.-кметът заяви, че това не е вярно и подчерта, че полицаите нямат ангажимент да изчакват когото и да било, а по закон всеки гражданин е длъжен да носи документите си в себе си.

  За обновяването на въпросната детска площадка са постъпили две подписки от граждани. Издадени са и всички необходими за рехабилитацията документи, уведоми кметицата на район „Приморски“ Петя Проданова. Тя подчерта, че възраженията на Иванка Казакова са срещу друга съседна площадка, която засега е извън програмата за обновяване.

  1 коментар

  1. дот

   Аман от ненормалнички без работа.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg