• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Яхтклубът вече в договорни отношения с пристанището
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Договорът между яхтклуба “Кап. Георги Георгиев” и Пристанище Варна за наем на 5 кейови места е подписан преди ден. Подписването му е финалната стъпка на преговорите между двете страни. Припомняме, че през януари се стигна до конфликт, след като години наред яхтклуба ползва лодките и базата, които са собственост на Пристанище Варна, безвъзмездно. За да уредят правно въпроса за експлоатацията им обаче от порта поискаха провеждането на търг за продажба и конкурс за наем, което доведе до недоволство от страна на клуба. В крайна сметка двете страни се разбраха и договорът вече е факт.

  На 5-те кейови места яхтклуба  ще разположи лодките, които закупи на търга, проведен от Пристанището. Документално и законно е уреден и наемът на едно от халетата в сградата, където се помещаваше клуба. Там ще се съхраняват по-малки яхти.

  Договорът е със срок до края на тази година, като по настояване на яхтклуба е бил подписан преди преди старта на ветроходния сезон, който започва на 4 април с регата “Юнга”.

  Наемът, за сграднияфонд и част от акваторията, който клуба ще плаща, е по официалните тарифи на порта.

  Освен петте лодки, които закупиха след двата проведени досега пристанищни търга, от клуба са купили още три яхти от физически лица. Това съобщи секретарят на яхтклуб “Кап. Георги Георгиев” Гергана Георгиева.

  Пред Varnautre, тя каза още, че от ръководството на Пристанище Варна са заявили намерение занапред да спонсорират дейността на клуба, като по този начин ще подпомогнат развитието на ветроходството.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg