• Варна
  7°
  тъмни облаци
  Влажност: 65%
  Вятър: 5m/s ENE
  Наказаха с пробация продавач, присвоил пари от бензиностанция
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Варненският районен съд наказа с пробация 23-годишен продавач-консултант на бензиностанция, присвоил пари. В процедура на съкратено съдебно следствие, младежът бе признат за виновен, че в периода от 21 ноември до 6 декември 2013 година присвоил поверена му сума от 500 лева. Деянието представлява маловажен случай, поради относително ниската стойност на нанесената вреда.

  Подсъдимият имал задължения да отчита в дневния отчет на дружеството набраните суми в брой от клиенти на бензиностанцията. През посочения период в пет отделни дни младежът многократно и некоректно записвал получени кеш суми като платени през пос-терминал и присвоил формираната по този начин парична наличност. Впоследствие, при извършване на периодична проверка, липсата на банкови транзакции била забелязана и служителят бил уволнен.

  Районният съд наложи на 23-годишният С. Кръстев наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки. Той бе осъден да заплати на гражданския ищец причинените от деянието имуществени вреди, държавната такси, както и 500 лева разноски за адвокатски хонорар. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg