• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ГЕРБ изключи местния си лидер в Девня
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Очаква се на следващата си сесия Общинският съвет да го свали и от поста председател

  Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи днес от редиците си Васил Койчев и го освободи като общински ръководител на партията в Девня.

  СНИМКА: devnia.bg
  Васил Койчев като председател на Общинския съвет в Девня. СНИМКА: devnia.bg

  Председателят на Общинския съвет е изключен от ГЕРБ поради поведение, уронващо престижа на партията и несъвместимо с целите и ценностите на ГЕРБ: „Решението на ИК на ГЕРБ е от днес, 03.04.2016 г., и е мотивирано от изнесените в публичното пространство факти за действия на Койчев, с които е ощетена Община Девня. От ГЕРБ за пореден път заявяваме, че никога и по никакъв повод не сме опъвали политически чадър над никого. И винаги сме призоваваме компетентните органи да разследват всички нарушители на закона. С днешното си решение ИК на ГЕРБ утвърждава за временно изпълняващ длъжността „общински ръководител“ на ГЕРБ – Девня Свилен Шитов, който в момента е и избран за първи мандат кмет на Община Девня”, се казва в съобщението на партията.

  Според разследване на Нова телевизия Васил Койчев е прехвърлил на безработен фирмата си, след като натрупал дългове от над 70 000 лева от неплатен общински наем.

  Измамната схема на Васил Койчев стартира през 1999 година. Тогава прехвърля фирмата “Койчев Комерс” ЕООД на съпругата си и започнал да я ръководи чрез нея. През 2012 г., когато дълговете на дружеството към общината станали особено големи, съпругата му я продавла фиктивно на социално слаб варненец, известен и търсен в региона като професионален бушон, който срещу 300 лева на ръка придобива задлъжнели фирми. В момента срещу подставеното лице се водят над 50 дела за задължения, но кредиторите нямат какво да му вземат. Задълженията на “Койчев Комерс” ЕООД са натрупани в продължение на години, при управлението на бившия кмет на Девня – Атанас Кузев, но досега името на фирмата не е оповестявано като длъжник.

  42-годишният Васил Койчев е и бивш шеф на “Напоителни системи” във Варна. По негово време при кражба на тръби за напояване край Девня беше скъсан магистралният водопровод, който свързва язовир Камчия с Варна. Според задържания от полицията багерист, той бил нает от друг тогавашен общински съветник в Девня.

  Очаква се на следващата сесия на Общинския съвет на Девня да бъде вмесено и гласувано предложение за свалянето му и от поста председател на местния парламнт. Засега не е ясно дали Койчев ще остане независим общински съветник или ще подаде заявление до Общинската избирателна комисия за напускане.

  1 коментар

  1. варненец

   Има огромма, извънземна поммащаби те си корупция в кмртстео Приморски!!!! И кметът на Еарна и областниятн управител знаят, но нииищо не праеят! Корупцията във Еарна е целенасочена политика, в подкрепа ма мафията и тежката организирана престъпност!!!!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg