• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Самоделни аероплани ще излитат от Пристанище Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  За първи път в България: Red Bull FLUGTAG очаква проектите за прототипи на летателни апарати

  Red Bull FLUGTAG очаква гениите, лудите глави и мечтателите в България да реализират смелите си идеи за хвърчащи апарати, с които след това да се включат в незабравима надпревара за въображението, щурите идеи и творческата си мисъл. Атрактивното състезание, чието име на немски означава буквално „ден за летене“, събира десетки хиляди възторжени зрители по света и сега пристига за първи път у нас.

  1910395_854944864633657_701775996175784868_n

  На 2-ри юли новооткритата обществена зона на Пристанище Варна ще се превърне в поле за изява на изобретатели, които да покажат какви забавни, уникални, самоделни, безмоторни машини за летене, са успели да измайсторят. На този етап екипът на Red Bull Flugtag набира майстори, инженери, дизайнери, атлети и всякакви щури авиатори, които трябва да кандидатстват със своя концепция за прототип. Летателните апарати, които ще бъдат допуснати до състезанието, са задвижвани само от въображението на целия отбор и тялото на пилота.

  Търсят се хора с голямо въображение и смели идеи, които с лекота си представят как изглежда машината, с която биха полетели и които са готови да я представят по най-атрактивния начин пред публика и жури.

  През годините зрителите са ставали свидетели на всевъзможни опити за летене – летящи пилета, ракетни конструкции, апарати, посветени на Мис Пиги и Елвис, сандвичи, птици, дори и летящи рояли. Състезанието се е превърнало в синоним на супер-забавление, щури идеи и неизменно доказателство, че за човешкото въображение няма граници.

  Летателният потенциал на изобретението, обаче, не е най-важното. Red Bull Flugtag е преди всичко състезание за смели идеи и креативност. Оригиналността на прототипа, както и артистичните способности на всеки отбор, са на пиедестал. Изисква се талант за зрелищно представление, което да ентусиазира публиката и журито. Шоуто на отбора и летателните апарати ще бъдат оценявани от осем съдии, които ще определят и голямата тройка победители. За най-добрите три отбора Red Bull предвижда големи ексклузивни награди.

  До 25-и април специалната комисията на Red Bull FLUGTAG очаква всички проекти за прототипи на летателни апарати.

  Преди да изпратят проектите си обаче, всички смелчаци трябва да оповестят желанието си за участие, като се запишат. По този начин екипът на Red Bull FLUGTAG ще разбере къде и колко щури гения се крият из България. Ето какво трябва да направят бъдещите участници:

  – Попълват формата за регистрация на www.redbullflugtag.bg или пускат имейл до екипа на адрес: info@redbullflugtag.bg;
  – Екипът на Red Bull Flugtag връща по пощата инструкции и бланка за представяне на проекта;
  – Отборът изпраща обратно пакет с проекта си на адрес: п.к. 140, 1113, гр. София;

  Изобретателите, които са „вдигнали ръка” за участие, ще получат от Red Bull специална кутия за мечтатели, в която ще намерят още по-подробна информация за правилата на състезанието, примери и прототипи от предишни състезание, и вдъхновение за създаването на най-смешния и нестандартен летателен апарат.

  От отборите се очаква да подготвят скиците на проекта си и да ги изпратят на посочения адрес. Комисия на Red Bull FLUGTAG ще избере измежду всички изпратени скици 40-те най-добри, които ще се състезават в надпреварата на 2-ри юли.

  Всеки изобретател-гении трябва да събере отбор от общо петима щури гения (като брои и себе си). Един от тях трябва да се нагърби с отговорната задача да бъде пилот на най-невероятното изобретение, виждано някога в България, а останалите трябва да се превърнат в най-креативния наземен отбор, събиран изобщо. Пилотът трябва да е навършил 18 години, а останалите четирима члена на отбора трябва да са най-малко на 16 години.

  (За въпроси: тел. 0700 20733 от 9.30 до 18.30 часа в работни дни (без допълнително увеличение на тел. услуга)

  Red Bull Flugtag има над 20-годишна история. Първото по рода си събитие е организирано във Виена през 1992 г. и оттогава досега е посетило над 45 държави по света, а общият брой състезания е над 145. Вече хиляди дръзки участници по света са изграждали своето уникално и невиждано летателно чудо! Най-дългият прелет, осъществен само с човешката сила и воля, е от феноменалните 78,64 метра, постигнат през 2012 в Лонг Бийч, Калифорния. Най-посетеното събитие Red Bull Flugtag е това в Лондон, Великобритания, през 2003г. – 350 000 души! Може би звучи невероятно, но зрителите на живо на събитията Red Bull Flugtag през годините надхвърлят 8 милиона души!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg