• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Близките на Петя нямат пари да приберат тялото й от Чехия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Жената почина на 39 години от аневризма в Пилзен

  “Трябват към 5 хиляди лева, за да приберем тялото на Петя от Пилзен, а ние ги нямаме. Не щем да я горят, искаме да си я приберем и да си е при нас”, разказва пред “24 часа” свекърът Георги от новозагорското село Любенец. За смъртта на снаха си, която е на 39 години и оставя две сирачета, той научил в петък.

  Петя, съпругът й и първородният им син. СНИМКА: Личен архив/24 часа
  Петя, съпругът й и първородният им син. СНИМКА: Личен архив/24 часа

  Тръгнаха за Чехия по принуда, защото трябваше да изплащат заема, с който купиха апартамент в панелен блок в Раднево преди 9 години, разказват възрастните хора. Месечната им вноска била 350 лева, колкото била и заплатата на Никола в едно от частните ремонтни дружества в комплекса “Марица изток”, където той бил механик. После го съкратили и мъжът трябвало да търси работи в чужбина. Намерил я в Чехия – най-напред в дъскорезница, после в завод за авточасти в Пилзен.

  За първи път се почувствала зле преди около месец, но Никола и Петя скрили това от родителите му. Не успели да скрият проблема от работодателя, който в дните около католическия Великден я съкратил от работа. Тежкият труд и притесненията донесли аневризма на 39-годишната жена – когато се върнал от завода един ден, Никола заварил съпругата си неповижна в леглото, говорела му само с поглед. Докторите дали някаква надежда, но ако преживее първите 7 дни. Не успяла…

  Още четете тук.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg