• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Сатиричният театър гостува със “Случайна среща”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Сатиричен театър
  Снимка: Сатиричен театър

  Навръх рождения си ден – 7 април

  Сатиричният театър “Алеко Константинов” гостува с романтичната комедия „Случайна среща” навръх рождения си ден (7 април) във Варна. Спектакълът ще се играе на Сцена Филиал от 19:00 ч.

  Снимка: Сатиричен театър
  Снимка: Сатиричен театър

  “Случайна среща” е романтична комедия на английския майстор на драматургията и телевизионните комедийни сериали Ерик Чапъл. Той ни среща с четиримата герои в кризисен за тях момент. Те са се отклонили от всеобщото разбиране за успех и са се разминали с последната си любов.

  Лиз (Албена Павлова, позната на зрителите и от сериала “Столичани в повече”) и Джули (Жанет Иванова ( са в откровен фалит – финансов и душевен след скорошните си разводи. Докато Клайв (Кирил Бояджиев) цял живот е бил мъж под чехъл и все още страда за изоставилата го съпруга, то героят на Кирил Ефремов (една от звездите на сериала “Под прикритие”) е заклет женкар и ерген.
  Четиримата герои решават да опитат отново късмета си на Среща на необвързаните. Там всеки от тях слага маската си за света и за да се представи в най-добра светлина, дори послъгва за несъществуващи успехи и благополучно служебно положение.

  Героят на Кирил Ефремове е продавач на сергия, но се представя за вносител на стоки. Той е типичен мачо, който до последно преследва набелязаната жена. Актрисата Албена Павлова – подобно на ролята си в “Столичани в повече”, е консервативна съпруга. За разлика от приятелката си – лековата флиртаджийка – с която е дошла на срещата на необвързаните.

  “Случайна среща” е интелигентна и забавна романтична комедия, споделя режисьорът Бойко Илиев. По думите му – това е хумор, който ни вдъхновява и ни оттласква от ежедневието.

  Актьорът Кирил Ефремов също не крие суперлативите си за пиесата на Ерик Чапъл. “Когато текстът е хубав, ти е много приятно да работиш. Рядко се случва актьорите да са толкова добри, че от лоша пиеса да направят хубаво представление”, признава Ефремов.

  Британският драматург Ерик Чапъл е автор на 27 пиеси и над 200 серии за ситуационни комедии. Той е бивш счетоводител и в този смисъл е майстор на точната драматургия, в която няма нищо излишно.

  Снимка: Сатиричен театър
  Снимка: Сатиричен театър

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg