Доброволци на БЧК организират Великденска благотворителна кампания

Набират финансови средства и хранителни продукти

Доброволците от клуб "Пламък" към Областния съвет на БЧК-Благоевград организираха Великденска благотворителна кампания за набиране на финансови средства и хранителни продукти от първа необходимост в подкрепа на лица и семейства в неравностойно социално положение. Поставени са касички за дарения в хранителни вериги и магазини, както и са обособени помещения за съхраняване на хранителните продукти.

Гергана Стоянова, доброволец на БЧК от клуба, съобщи: "Следващата седмица всеки ден във времето от 17 до 19 часа в магазините, включили се в нашата акция, ще има наши доброволци, които ще разясняват целта на нашата кампания на купувачите и ще ги приканват да помогнат на нуждаещите се. Аз обичам да помагам на хората и съм сигурна, че още много добри хора ще ни съдействат да реализираме целта си - да зарадваме наши бедни съграждани за Великден."

Със събраните средства ще се подпомогнат около 200 семейства за Великден. Доброволците обмислят и други идеи за подпомагане на деца и възрастни в неравностойно положение.