• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Бербатов номинира плувец на Черно море в класация за успели българчета
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  nankov

  Дениел Нанков е сред 371 ученици от цялата страна и чужбина, номинирани за членове на “Клуб 2015 на успелите деца на България”

  Суперталантът на варненския плувен клуб Черно море Дениел Нанков отново е на път да стане лауреат в класацията на фондация “Димитър Бербатов” за най-успели българчета. Дени е сред 371 ученици от цялата страна и чужбина, номинирани за членове на “Клуб 2015 на успелите деца на България”.

  Варна е третата област в страната с най-много номинирани талантливи деца. Преди морската столица са единствено София и Бургас. Радващо е, че най-много номинации след столичната математическа гимназия, има варненската МГ “Д-р Петър Берон”. Лауреатите на голямата награда за 2015 г. ще бъдат излъчени докрая на април, съобщават от фондацията на Бербо. Церемонията по награждаването ще се проведе в края на май, когато нападателят на гръцкия ПАОК лично ще награди лауреатите и финалистите.

  Проектът “Награди за успелите деца на България” традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката.

  deni berbatovСъстезателят на ПСК Черно море е номиниран за следните постижения – п ърво място – 100 м свободен стил на XXIV Международен плувен турнир “Св. Никола”, 50-метров басейн – Ниш (Сърбия); национален рекорд (27.03 сек) – 50 м свободен стил на ДЛОП за деца; първо място ( 27.87 сек) – 50 м свободен стил на Международна плувна среща в Берлин (Германия); първо място – първи пост (1:00.13 мин), щафета 4х100 м свободен стил и първо място – първи пост (27.33 сек), щафета 4х50 м свободен стил.

  Състезание по плуване на щата Калифорния Speedo Far Western Championship. През успешната 2015 г. Дениел извоюва общо 14 златни медала от държавни първенства и 6 златни, 5 сребърни и 8 бронзови от международни състезания в Европа и САЩ. Дениел е абсолютен републикански шампион и в двете държавни първенства за годината.

  Варненецът Дениел Нанков попада в полезрението на екипа на Бербо не за първи път. И това не е случайно, предвид успехите на даровития тийнейджър. Дени бе лауреат на фондацята за 2012 г., а през 2013 г. спечели голямата награда. Тогава състезателят на ПСК „Черно море” бе обявен за най-добър в област „Спорт” (I-IV клас) в България. А в специално издание на „Шоуто на Слави” бившето острие на „Монако” Димитър Бербатов сподели, че се гордее с него, както и с останалите лауреати, както и че се радва, че има възможност да стимулира развитието на талантите в различни области.

  През 2013 г. Нанков бе номиниран от фондация “Димитър Бербатов” за пет постижения, които е извоювал. Той впечатли журито с петте национални рекорда, които записа на международния турнир “Св. Никола” в Сърбия. Оценяващите му отдадоха дължимото и за още едно допълнително постижение – национален рекорд в щафетата 4Х50 м свободен стил на ДЛОП “Весел делфин”.

  Дениел Нанков украси и корицата на алманаха на фондацията на Бербатов, на чиито страници бяха представени успелите деца на България от „Клуб 2013″. През тази година лауреат за Варна бе и Георгия Кадоглу от клуб Астери. Спортните специалисти неслучайно наричат Дени Властелина на рекордите. Детето чудо на варненското плуване има невероятни постижения, както у нас, така и зад граница. Всичките успехи на Нанков са запечатани на страниците на алманаха.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg