• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  8000 румънци пак пълнят варненските курорти за Великден
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

  Чакаме с 400 хил. туристи повече това лято, според браншовици няма да има големи намаления

  Около 10 000 туристи, от които 8000 румънски, ще празнуват великденските празници в курортите край Варна. Гостите от северната ни съседка са предпочели 4 и 5-звездни туристически обекти със СПА-комплекси, като са запълнени петнадесетина хотела в Златни пясъци и Св. Константин и Елена. Великден край морето ще празнуват и доста българи от останалите части на страната, каза за Varnautre.bg проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненската туристическа камара.

  Варненските курорти са традционно предпочитани от румънските туристи за великденските празници, като през последните години броят им почти се запазва. За разлика от преди десетина години обаче туристите са двойно по-малко, коментира проф. Маринов. Така например през 2007 – 2008 година в курортите край морската столица са почивали над 25 000 туристи.

  Според Варненската туристическа камара предстоящият летен сезон ще е доста по-добър от миналогодишния. Спадовете при руските и германските туристи през 2015 г. със сигурност ще бъдат преодолени, а очакванията са у нас да дойдат между 400 и 450 хиляди туристи повече. Предвид несигурната обстановка в глобален мащаб предпочитани дестинации като Египет и Тунис например вече не са толкова желани, а интересът е насочен към по-сигурни страни като Испания, Хърватия, Гърция, Турция и България, стана ясно от думите на проф. Маринов.

  Според него сезонът ще бъде силен дори и през месеците септември и октомври. Прогнозите са и за по-добри приходи от Сезон ‘2016. Тази година няма да ги има тези големи намаления, които хотелиерите се прибудиха да обявяват миналата заради по-слабото търсене и така постъпленията ще са по-големи, отбеляза проф. Маринов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg