• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Фейсбук крие съобщения в тайна папка
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  facebook-messages

  Facebook има тайна папка със съобщения, които мисли, че потребителите му не искат да виждат, съобщи Independent. Миналата година компанията поднови Месинджър, за да премахне изцяло старата система, при която съобщенията отиваха в папка „Съобщения” или в папка „Други”.

  Промяната се състои в това, че има нова папка, наречена „Заявки за разговор” (Message Requests), в която получавате съобщения от непознати, искащи разрешение да ви пишат. Това е папката, в която потребителите могат да видят всяко съобщение, което им е изпратено. Но скритите съобщения са скрити в отделна папка, наречена „Филтрирани заявки за разговор” (Filtered Message Requests). Името идва оттам, че технологията сама решава кои съобщения потребителите не биха искали да виждат.

  Може да намерите тази папка, като в Месинджър кликнете на бутон „Настройки” – „Хора” (People) – „Заявки за разговор” (Message Requests) – „ Филтрирани заявки” (filtered requests). Това е начин да се отдели спамът. Най-вероятно в тази папка ще намерите само реклами или ненужни съобщения. Но се е случвало в тази папка някой да получи информация за нечие погребение или друго важно събитие.

  Facebook вече е критикуван за това, че филтрира съобщенията и не уведомява как да бъдат открити по лесен начин. Според Business Insider някои хора нямат достъп до важна информация от съобщения, изпратени до тях, но филтрирани от Facebook.

  Други съобщиха, че са пропуснали други важни съобщения. “Браво, Facebook, това скрито съобщение разплака жена ми”, пише Мат Спайсър от Бристол. “Било е от братовчед ѝ, който е починал, след като изпратил съобщението.”

  А друг потребител на Twitter – Британи Найт – казва, че си е загубил паспорта, който след това е бил намерен, но човекът, който го е намерил и се е опитал да го върне чрез Facebook, така и не успял да се свърже с нея.

  От екипа на Varnautre.bg: Ако и вие сте забравили за тази тайна папка, проверете си съобщенията, може да откриете неочаквани изненади. А ние се извиняваме на тези, на които не сме отговорили досега.

   #варнааларма
  СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДЕЖУРНИЯ ЕКИП НА VARNAUTRE.BG

  Varnautre.bg
  Фейсбук страница

  Варнаутре.бг Дежурен редактор
  Фейсбук профил

  редакционна поща
  info@varnautre.bg

  дежурни телефони
  052 82 98 89 | 088 266 13 35

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg