• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Магията Барселона вече реалност
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Организират камп в школата на испанския футболен гранд с пълната подкрепа на Христо Стоичков

  Христо Стоичков: Не пропускайте възможността вашето дете да… През 2016-а Барса отваря врати за български деца, които гледат, сънуват и живеят с футбола. Ако детето ви тренира футбол или просто обича играта, това лято ви дава възможност да опита да играе върху тревата, откъдето тръгна Лео Меси. Организацията Космо Футбол в пряко сътрудничество с ФК Барселона прави лагер за български деца на възраст от 8 до 18 г. Случва се за първи път организирано – децата от България да тренират, живеят и да се докоснат за седмица до “Камп ноу”, Барса и един от най-посещаваните туристически градове в Европа.Кампусът е през юли, като тренировките са на базата на Барселона. Публикувано от Campus Barcelona

  Деца от България ще имат възможност да изживеят вдъхновяващи моменти в сърцето на най-успешния футболен клуб в света в момента – Барселона. Сдружението Космо Футбол в пряко сътрудничество с ФК Барселона организират спортен лагер за млади футболисти на възраст от 8 до 18 г. Кампусът ще се проведе от 9 до 16 юли в Барселона.

  Инициативата се радва на пълната подкрепа на най-изявения български футболист Христо Стоичков, както и тази на футболиста №1 на България за 2006 г. – Мартин Петров. Нещо повече, децата ще разчитат на постоянен личен контакт с Мартин Петров за периода на кампуса, както и неговото присъствие по време на футболните занимания.

  Снимка: fcb-escola.fcbarcelona.com
  Снимка: fcb-escola.fcbarcelona.com

  Школата на Барса е футболна академия, чиято цел е да предостави цялостно обучение. Играчите се учат на основните концепции във футбола, за да се справят успешно със спортните предизвикателства. И едновременно се приучават на ценности като уважение, усилия, амбиция, работа в екип, солидарност. Методите на обучение се състоят от поредица градиращи и взаимосвързани упражнения, адаптирани към всеки етап и тренировъчно индивидуално ниво.

  Участници
  Момичета и момчета на възраст от 8 до 18 г. Приемат се деца, както полеви играчи, така и вратари.

  Tренировъчни сесии

  Двуразовите ежедневни футболни тренировки, включени в настоящия пакет, ще се провеждат в отличните спортни условия на Miniestadi, който представлява част от съоръженията на спортния комплекс на ФК Барселона. В него влизат основният стадион Ноу Камп, така също Палау Блауграна, Ледена пързалка, Музей, Ла Масиа, и офиси на клуба. Това ще накара децата да се потопят в една автентична, в същото време забавна и вълнуваща атмосфера, да се почувстват като играчите от първия тим на Барса. Споделяйки едни и същи терени и съоръжения с техните идоли Лионел Меси, Неймар, Дани Алвеш, Жерар Пике, Луис Суарес и останалите звезди на Барса, децата биха могли да имат възможност и за пряк контакт – една усмивка, поздрав, автограф от тях…

  По време на тренировъчните сесии се предвижда посещение на професионални оценители на млади таланти от Барселона, в хода на които да наблюдават играта на всяко дете. Такива са гледали и Лео Меси, когато се е появил от Аржентина за тренировки в академията на Барса едва 13-годишен.

  В края на кампуса, всяко дете ще получи диплома, удостоверяваща неговото участие в тренировките на Барса.

  Треньори

  Tреньори от Школата на Барселона с опит в обучение на деца, притежаващи лицензи и официални сертификати от Федерацията на Каталунския футбол.

  Персонализирано внимание от треньор, играещ непосредствена роля в напредъка на всяко дете, което става възможно благодарение на определения максимален брой от 12 деца на треньор.

  Осигурено е съдействие от български треньори по време на тренировъчните сесии, които да осъществяват превод и насочват в заниманията, преди всичко децата, които не владеят чужди езици.

  Висока интензивност и участие на всяко дете в двуразовите тренировки, респективно с продължителност 1 час и 30 минути.
  Участниците са разпределени по възрасти и нива на владеене на играта.

  Модерна и висококачествена програма, включваща тренировъчни сесии, адаптирани към съответното ниво на всеки отделен ученик.

  Предвиждат се ежедневни кратки занимания по испански език, свързани с научаване на нови думи на футболна тематика и терминология под формата на забавни игри, водени от учители-педагози.

  Настаняване

  За пълното удобство на децата е предвиден пълен пансион, включващ настаняване във ваканционен комплекс първа линия до брега на морето, с всички удобства за периода на кампуса, находящ се в непосредствена близост до летището на Барселона и на 10 км от града. Предвидено е разпределение на децата по възраст с непрекъснато 24-часово наблюдение от ръководители на групи.

  Комплексът разполага с 2 открити басейна за деца и възрастни, контролирани от спасители, футболно и баскетболно игрища, детски площадки и зелени площи, включващи зони за пикник. Като допълнителна услуга децата биха могли да се възползват от уроци по сърф в училището, разположено в зоната на комплекса.

  Храна

  Балансирана и разнообразна храна за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря, съобразена с хранителните нужди на децата, предвид ежедневната им физическа натовареност и активен етап на растеж. Дневните менюта са съставени и утвърдени от спортни диетолози.

  Застраховка

  Всички участници ще притежават застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за периода на летния кампус, покриваща следните рискове: медицински разноски следствие злополука или акутно заболяване, репатриране вследствие на злополука или акутно заболяване,
  спешна дентална помощ, кражба, загуба или забавяне на личен багаж, гражданска отговорност към трети лица.

  Други уточнения

  Физиотерапевт ще е на разположение по време на тренировъчните занимания.
  Служители на Школата на Барселона ще предприемат още първия ден пълен инструктаж за съоръженията, отправен към всички участници.
  Изискват се футболни маратонки с гумени шипове или мулти-шипни футболни обувки. Бутонки с алуминиеви шипове са СТРОГО ЗАБРАНЕНИ.

  Цели на кампуса

  Изучаване на тренировъчната методика на FC Barcelona
  Подобряване на знанията относно основните футболни положения и тактически гледни точки
  Разширяване на познанията за Барса и неговите съоръжения
  Сприятеляване на момчета и момичета на сходна възраст и наслаждаване на различни дейности заедно
  Практикуване на английски и испански език

  Повече информация може да получите на:
  Телефони: 0879 89 29 21, 0034 65 28 65 322, 0034 69 34 37 931 и Email: cosmofutbolbcn@gmail.com

  Фейсбук страница: Campus Barcelona

  1 коментар

  1. Анонимен

   Защо не публикувате цената. Колко деца биха си позволили да отидат?

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg