• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Преди 5 месеца ВиК унищожи градинка, кой ще я възстанови?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Моряшка-5

  “Преди няколко месеца (в края на миналата година) възникна ВиК авария буквално пред входа на ул. “Моряшка” №27. При работата на аварийния екип създадена от съседи в блока градинка е унищожена и до ден днешен е като разкопана нива”, разказва младият варненец Димитър Иванов поредната история за безхаберие, неуважение на чуждия труд и липса на координация между отговорните лица. Той самият е провел свое разследване, звънял е и говорил с всички “по редичката”, които се предполага, че трябва да си свършат работата. Но, уви, резултат никакъв и, както най-често се случва в наши дни, последният му и единствен коз останал да алармира медиите. Ето цялата сага с градинката на ул. “Моряшка”, която стана печално известна като символ на престъпната безотговорност на чиновниците.

  Дежурните екипи на ВиК-Варна реагираха за моя радост бързо и отстраниха аварията. Това обаче, което възмущава всички в района, е положението, в което оставиха градинката пред самия вход, която моите съседи дълги години поддържаха самостоятелно със свои средства. На това място имаше изградени алеи, масивни пейки, оградка и доста засадени цветя и храсти. След аварията градинката бе оставена в отвратителен вид и всичко бе като разкопана нива.

  Моряшка-2

  Последваха доста снегове и дъждове и ситуацията стана още по-зле. Говорих лично по телефона с диспечерите, които ми обясниха, че за възстановяване на първоначалния вид на местата след аварии дружеството е сключило договор с ЕТ “Станка Василева” – това е и фирмата, която е отговорна в случая да възстанови градинката в междублоковото пространство.

  Последва разговор с отговорника за район “Аспарухово” и дори със секретарката на управителя на ВиК-Варна, която се оказа, че отговаря за връзката с ЕТ “Станка Василева”. Г-жата/Г-цата лично пое ангажимент, че в най-скоро време от фирмата ще изпратят човек, за да направи проверка на място и ще се възстанови градинката (ако имало нещо за възстановяване!). Почти половин година по-късно градинката си е същата както беше ден след аварията, а дори продължават да стоят обезопасителните сини ленти на дружеството.

  Моряшка-3

  Всичко това страшно много контрастира с иначе изцяло обновената детска площадка пред блока…

  Явно от ВиК-Варна не смятат, че техните “работодатели” реално (защото е 50% общинско и 50% държавно) не заслужават честно и добро поведение.

  И всичко това ви го пиша, чакайки да ми пуснат водата… отново (защото на “Моряшка” в Аспарухово пак нямаме вода – за кой ли път…). Да не говорим, че е непоносимо това, че постоянно се отлага крайният срок за отстраняване на авариите. И в момента (петък, 17 ч – бел. ред.) – сега срокът бе удължен с още 4 часа. Т.е. поне до 21:00 часа няма да имаме вода.

  Това е едно безобразие и подигравка, които явно никога няма да престанат.

  Димитър Иванов тази година ще бъде абитуриент. Предстои му да направи сериозни избори за живота си. Убедихме се, че той е от тези варненци, които решават да действат, вместо просто да обобщят и да избягат. Все още. Той самият даде надежда и на хората от екипа на Varnautre.bg, че на новото поколение варненци им пука в какъв град живеят. Нека и градът да докаже, че му пука за тях.

  Varnautre.bg се свърза с ВиК, но заради края на работната седмица, отговор ще очакваме в понеделник, както и от кметство “Аспарухово”.

   #варнааларма
  СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДЕЖУРНИЯ ЕКИП НА VARNAUTRE.BG

  Varnautre.bg
  Фейсбук страница

  Варнаутре.бг Дежурен редактор
  Фейсбук профил

  редакционна поща
  info@varnautre.bg

  дежурни телефони
  052 82 98 89 | 088 266 13 35

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg