• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Гърция по телефона: Няма да правим мигрантски център до границата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова е провела снощи телефонен разговор с колегата си Николаос Тоскас – алтернативен министър за обществен ред и защита на гражданите на Гърция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

  Двамата са обсъдили актуалната обстановка в южната ни съседка, свързана с нелегалните мигранти.

  Министър Тоскас е уверил, че Гърция няма да изгражда имигрантски център за настаняване, т.нар. хот спот, в близост до границата ни, включително – в района на Драма (близо до Гоце Делчев).

  Слуховете, които вървят от седмица в Драма за създаването на втори имигрантски център за настаняване, бяха потвърдени от представителите на властта вчера. Началникът на полицията комисар Георги Павлидис, зам. областният управител Аргирис Патакакис и зам.-кметът на Като Неврокопи Тамбуридис са заявили, че има решение на гръцкото правителство да се създаде т.нар. hot spot в сградата на бившия лагер на митрополията на Драма в с. Гранити, като областната управа е задължена да го подготви за настаняване на бежанци.

  В предаване за местната телевизия ALFA NEWS и тримата представители на властта са изразили своите силни възражения срещу начина, по който правителството се намесва, без да информира местната общност и организации, както и притеснения относно годността на обекта по отношение на инфраструктура, свързани със здравето и безопасността на мигрантите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg