• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Донор спаси живота на трима тежко болни пациенти във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

   

  Нова донорска ситуация във варненската “Св. Марина” спасява живота на поне 3 тежко болни пациенти, съобщиха от болницата

  Четиричасова мултиорганна експлантация от донор, открит, диагностициран и кондициониран от лекарските екипи на УМБАЛ “Св. Марина” – Варна, бе извършена в операционните на болницата в нощта срещу 9 април. Високоспециализираната медицинска дейност бе осъществена от комбиниран тим на Университетската болница в морската столица, съвместно с кардиохирурзи и гръдни хирурзи от Klinikum Grosshadern – Мюнхен и коремни хирурзи от болница CHARITE – Берлин. Следствие на отличната организация и координация между лекарите от “Света Марина”, Изпълнителната агенция по трансплантации, ЦСМП, Евротрансплант и визираните болници в Германия, поне 3-ма тежко болни пациенти, за които трансплантацията е единственият шанс за живот ще получат здраво сърце, здрави бели дробове и здрав черен дроб.

  Лекарите от УМБАЛ “Света Марина” изказват своите съболезнования на близките на починалия донор за загубата им, както и дълбокото си уважение към тях, във връзка с хуманното и морално решение за дарение, взето в този тежък психологически момент.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg