• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Филмът “Салто мортале” влиза в затвора
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: София Филм Фест
  Снимка: София Филм Фест

  Сред зрителите ще бъде и главният герой, който в момента излежава ефективна присъда

  Българският документален филм „Салто мортале” ще бъде прожектиран във варненския затвор. Той разказва историята на Ангел Генчев – бивш щангист, шампион с отнето злато на Игрите в Сеул’88, чийто живот се преобръща в задно салто – от олимпийския връх до житейското дъно. Понастоящем Генчев излежава ефективна присъда именно във варненсккия затвор. Прожекцията ще се състои на 14 април по иницитива на организаторите на София Филм Фест.

  Филмът ще бъде показан пред близо 400 лишени от свобода в две прожекции – сутрешна и следобедна. Това се налага предвид капацитета на киносалона, както и от съображения за ред и сигурност, тъй като затворниците са диференцирани в отделни групи, съобразно тежестта на присъдите им.

  Режисьорът Борислав Колев лично ще представи филма в затвора и заедно с Ангел Генчев ще разкажат повече за снимките, продължили 16 месеца. Генчев ще сподели пред публиката какви са чувствата, когато си достигнал висините в живота, в частност спорта, а в следващия момент живота ти да тръгне стремглаво надолу и да доведе до настоящата реалност – 11 години търкане на наровете по родните затвори.

  Ден по-рано – на 13 април „Салто мортале” ще може да бъде гледан и от варненската публика. Прожекцията в зала „Пленарна” на общината е с вход свободен за всички граждани и гости на града и дава символично начало на София Филм Фест за учащи в морската столица. В залата се очаква да присъстват гости от тежкоатлетическите среди, които ще се срещнат с варненската публика.

  Една от дейностите, която екипът на международния филмов фестивал София Филм Фест извършва през годините, е организиране на специализирани прожекции на филми в нестандартни места и пред публика, която няма достъп до произведенията на киното. Организаторите вярват, че лентата ще има положителен отзвук сред хората с отнета свобода и ще породи у тях мисли за собствения им погубен живот.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg