• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Запали се нощният влак Бургас – София (обновена)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка на пожара, изпратена от един от пътниците във влака | Нова тв

  Локомотивът на бързия влак Бургас-София се запали в нощта срещу четвъртък. Инцидентът станал в отсечката между Айтос и Карнобат, съобщи Нова тв.

  „Оказва се, че вторият локомотив, който е прикачен на задната страна на композицията, въобще не работи и няма как да върне вагоните с пътниците на предишната гара. Вероятността всички да прекарат нощта насред нивите е повече от реална…”, съобщава пътник от влака.

  Няма информация за жертви и пострадали пътници.

  Пътниците са превозени с автобуси до Ямбол и от там вече пътуват отново с влак. Очаква се да пристигнат на гара София в 11:20 ч, съобщиха за Varnautre.bg от БДЖ.

  08:00 ч Технически проблем е причината за пожара във влака Бургас – София, съобщиха от пресцентъра на МВР. На 13 април около 23.15 часа в Районно управление – Айтос е получено съобщение за пожар във влака от Бургас към София, възникнал в близост до жп прелез село Карагеоргиево.

  Установено е, че в композицията от две машини и шест вагона (едната машина била в неработещо състояние, а двата вагона в края на влака били спални). Около 23.00 часа по време на движение е усетен мирис на изгорял проводник. 41-годишният машинист и 25-годишният пом.-машинист забелязали, че локомотивът, теглещ композицията, гори в долната си част. Спрели влака и започнали да гасят огъня – отвън с пожарогасители, а отвътре – с противопожарна система на локомотива.

  По първоначални данни пожарът е предизвикан от авария на подкошови хоризонтални вентилатори на машината, които дали късо съединение. Огънят е потушен от два противопожарни екипа на РЗПАБ – Айтос и един екип на РЗПАБ – Бургас, състоящи се от един противопожарен автомобил и четири огнеборци.

  С влака се превозвали около 60 пътници и служителите от БДЖ, като от инцидента няма пострадали. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Айтос.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg