Президентът на АIBA потвърди визитатата си у нас

Това стана ясно след работна среща на министър Кралев и Красимир Инински с Чинг-Куо Ву и Франко Фалчинели

Министърът на спорта Красен Кралев, заедно с Красимир Инински - президент на БФ по бокс е  провел работна среща днес в Самсун с президента на Международната боксова асоциация (АIBA) и член на Изпълнителното бюро на МОК Чинг-Куо Ву и президента на Европейската Боксова Конфедерация (EUBC) Франко Фалчинели.

На срещата е обсъдено участието на българския отбор в световните боксови серии WSB през 2017, домакинството на Европейското първенство за жени в България през ноември 2016, както и представянето на нашите боксьори в Олимпийската квалификация, която се провежда в момента в Турция.

"Президентът Ву даде висока оценка на работата на БФ по бокс, благодари за подкрепата на държавата ни, отбеляза впечатляващото развитие на женския бокс у нас и избирането на Станимира Петрова за една от 7-те световни посланици на този спорт. Президент Ву, който е един от най-старите членове на Изпълнителното бюро на МОК, потвърди предстоящата си визита в България, по време на предстоящото Европейско първенство", написа в профила си във Фейсбук министърът на спорта Красен Кралев.