• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Важно! Как точно ще поставим рекорд на Гинес на плажа в събота?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  рекорд на гинес 2016Във връзка с организацията за опит за поставяне на световен рекорд на Гинес във Варна ви информираме, че на 23 април от 11.00 до 16.00 часа ще бъде затруднен достъпът на МПС в района на Морска гара и на бул. “Приморски” в отсечката от кръговото кръстовище на пл. “Славейков” до кръстовището с ул. “Михаил Колони”.

  Много забавления, музика и над 100 предметни награди, раздадени в томбола, очакват всички, които в Световния ден на книгата ще се запишат като българските рекордьори, участвали в най-голямата ДНК верига, съставена от хора, съобщават още организаторите от Медицински университет – Варна. Музикантите от Ice Cream, Искрен Тончев – Искрата, Траян Костов, Христина Христова и танцовият ансамбъл на МУ-Варна ще се грижат за доброто настроение на участниците, които ще структурират веригата.

  Подобряването на рекорда за най-голяма ДНК верига, съставена от хора, започва в 12:00 часа на Южния плаж във Варна.

  ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!

  Във връзка с безопасността и безпрепятственото протичане на опита за подобряване на световния рекорд на Гинес за най-голяма ДНК верига, съставена от хора на 23 април от 12:00 часа, ръководството на Медицински университет – Варна привежда на вниманието на желаещите да участват следните пояснения:

  • Влизането на участниците в зоната за поставяне на рекорда ще започне в 12.00 часа през 6 терминала.
  • С оглед на безопасността и спокойствието на присъстващите, служители на реда ще проверяват всеки един участник на пропускателните пунктове. Организационният екип апелира към участниците да не държат метални предмети като ключове, запалки и други в ръцете си с цел по-бързото пропускане на територията на събитието.
  • Участници с обемисти чанти и куфари няма да бъдат допускани на територията на събитието.
  • При влизане през един от входните терминали всеки участник ще получи гривна с посочена буква на един от осемте сегмента (A, B, C, D, E, F, G, H), които ще бъдат част от ДНК веригата, както и индивидуален номер. Тази гривна ще насочи участниците към съответния пункт, където всеки ще получи допълнителни инструкции от отговорниците на секторите.
  • Всеки участник, който бъде пропуснат и заеме своята позиция във веригата, ще получи от отговорниците на сегмента тениска и шапка с определен цвят.
  • Участник, който желае да напусне предварително територията на събитието, трябва да предаде своите тениска и шапка на отговорника на сегмента и гривна на изхода на терминалите.
  • Персоналната гривна дава възможност на всеки притежател да участва в томбола и да спечели предметна награда. Томболата ще бъде изтеглена след поставяне на рекорда на Гинес. Всеки участва със своя уникален идентификационен номер, посочен на гривната.
  • Забранено е внасянето на остри, стъклени, метални и режещи предмети, които могат да представляват заплаха за безопасността на участниците в рекорда.
  • Забранено е внасянето на стъклени бутилки.
  • Не се допускат в близост до и на мястото на провеждане на събитието лица, носещи оръжие, взривни вещества, огнеопасни и задимяващи средства и други общоопасни вещества, наркотични и/или други упойващи вещества.
  • Не се допускат лица във видимо нетрезво състояние и/или под влиянието на наркотични и упойващи вещества. Забранено е внасянето и употребата на алкохол и тютюнени продукти. Забранено е паленето на огън.
  • Контролно-пропускателните пунктове ще бъдат затворени при достигане на максималния брой участници – 4000 души.
  • Лица под 12-годишна възраст няма да бъдат допускани на събитието без придружител.
  • На вниманието на гостите на Варна, които ще пътуват от други градове за събитието: Влизането във Варна от посока автомагистрала “Черно море” е затруднено поради ремонтни дейности на Аспарухов мост. Организаторите препоръчват използването на алтернативен маршрут.

  Първата “Книга за световни рекорди на Гинес” е издадена на 27 август 1954 година. Идеята се ражда през 50-те години на миналия век, когато сър Хю Бийвър, изпълнителен директор на пивоварна “Гинес”, влиза в спор по време на лов коя е най-бързата птица за отстрел в Европа. След като не успява да намери информация в никой справочник, Бийвър поръчва на близнаците Норис и Рос Макуиртър да съставят книга с факти.

  Самата “Книга на Гинес” също е рекордьор – за шест десетилетия от нея са продадени над 134 млн. копия на 21 езика в над 100 страни по света. За 60 години в “Книгата на рекордите на Гинес” са вписани невероятен брой постижения, много от които са подобрени. Сред малкото неподобрени и до ден днешен рекорди е този за най-богат човек на планетата. През 1913 г. състоянието на предприемача Джон Д. Рокфелер се изчислява на около 185 млн. лири – еквивалент на днешни 114,4 млрд. лири.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg