• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Стартира международният турнир по тенис на маса “Varna Seagull Cup”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Тенис на маса хора с увреждания

  46 състезатели от 7 държави се включиха в надпреварата за хора с увреждания

  46 състезатели от 7 страни стартираха участие във втория международен турнир по тенис на маса за хора с увреждания “Varna open seagull”.

  Надпреварата се провежда на “Спортпалас” и бе открита от Кристиан Димитров-директор на дирекция “Спорт” при Община Варна. 26 от тенисистите са от Румъния, Украйна, Македония, Черна гора, Турция и Молдова. Клубът организатор и домакин Никея участва с 12 състезатели.

  Днес са срещите в групите и категориите инвалидност, а утре е отборната надпревара, след което ще се извърши награждаването.

  “Участие в турнира вземат състезатели от трети до десети клас, като те са разделени по степента на увреждане. Имаме участници от трети, четвърти и пети клас, които са в инвалидни колички, а тези от шести до десети са правостоящи. Днес е индивидуалната надпревара, а в събота е отборното състезание, като комбинирането на тимовете става по избор. Могат представители на различни държави да играят в един отбор, ако решат. Избрахме НСБ “Спортпалас”, тъй като това е единственият пригоден хотел за хора в инвалидни колички. След краят на състезанието сме предвидили екскурзия до центъра на града”, сподели председателят на клуба домакин и главен организатор Георги Колев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg