• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  С “Маратон Варна” откриваме Лято 2016
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

   

  Летният туристически сезон във Варна ще бъде официално открит на 15 май, съобщи кметът Иван Портних по време на съвместна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова, областния управител Стоян Пасев и представители на туристическия бранш и контролните органи.

  маратон варна“Заедно със старта на “Маратон Варна” ще се даде официално начало и на летния туристически сезон, ще се състои и пилотното промотиране на новоизградения пешеходен ринг”, каза по време на срещата Портних. Той допълни, че Община Варна прави необходимото да осигури успешен сезон. Започнахме редица инфраструктурни проекти, които значително ще подобрят градската среда – изцяло беше обновен пътят за курорта “Златни пясъци” – от Т-образното кръстовище до началото на комплекса, за което благодаря на правителството за оказаната подкрепа. Предстои ремонт и на останалата част от трасето, който ще започне след края на летния сезон”, коментира кметът.

  Той отбеляза, че на финален етап е и процедурата за изграждане на пречиствателната станция на Златни пясъци, с което ще се сложи край на дългогодишния проблем с пречистването на водите в курорта. Общинската администрация работи в посока и социализацията на културно-историческото наследство и по-доброто експониране на паметниците в града и региона, допълни Портних.

  Очакваме над 100 000 румънци да посетят страната по време на Великденските празници. Предприета е необходимата организация съвместно с Агенция “Пътна инфраструктура”, за да се избегнат задръстванията на Аспаруховия мост.

  За първи път през тази година на Златни пясъци ще има изнесен пункт за измерване на шума, с 24-часов режим на работа. Той ще функционира по искане на туристическия бранш, каза още министър Ангелкова.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg