• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Търсят се наематели на четири варненски плажа
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Търговете ще се проведат на 10 май

  Търгове за отдаване под наем на четири варненски плажа обяви Министерството на туризма. Става въпрос за плажовете „Офицерски“, „Офицерски – изток“, „Офицерски – запад“ и „Минерален басейн – север“.

  Най-скъпо се предлага ивицата „Офицерски – изток“, която е и най-голяма по площ. За нея е определена начална цена от 23 145 лева. Близо 16 000 лева наем се искат за плажа „Офицерски – запад“. Около 3000 лева е началната цена за „Минерален басейн – север“, а най-евтино ще излезе наемането на Офицерския плаж – около 300 лева.

  Предвижда се плажните ивици да бъдат наети за срок от пет години. Заявления за участие в търга ще се приемат до 9 май, а ден по-късно ще се проведат и самите търгове.

  Припомняме, че до началото на тази година Офицерският плаж бе стопанисван от концесионер, който се отказа заради високите разходи за поддръжка. Освен него без концесионери останаха и плажовете „Кабакум“ и „Аспарухово“. На плажните ивици ще бъде осигурено водно спасяване, поеха ангажимент преди дни от Областната администрация.

  Процедурата ще бъде задвижена така, че до 20 юни и на трите плажа да има спасители. Проблемът с почистването на тези ивици беше прехвърлен на Общината. По закон общините получават половината от концесионните възнаграждения и с парите от останалите плажове варненската администрация ще трябва да осигури чистотата и на неохраняемите.

  1 коментар

  1. Нъцки

   Общината да оправи Шокъровия и ще намери концесионер. Иначе да не се надява.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg