• Варна
    16°
    разкъсана облачност
    Влажност: 87%
    Местна крафт бира хит на фестивала “Вино и храна”
    Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

    Над 2000 посетители дегустираха около 400 различни видове вина от над 50 винарски изби от България, Италия, Франция, Чили, Нова Зеландия, ЮАР и др. на фестивала “Вино и храна”. Изложението продължи три дни и превърна Варна в гурме столица на България.

    Екипът на шеф Йоргов от Българската асоциация за кулинарна култура и гост-готвачи с авторски менюта се грижиха за гурме-зоната, където тази година бе наблегнато на натуралните и екологично чисти био продукти, като всичко се приготвяше пред очите на посетителите. Хит беше и стрийт фуд зоната, където се предлагаха бъргъри с качествено месо, приготвено на специално барбекю, както и местна крафт бира.

    Домакин бе център „Чайка“, където на един цял етаж бяха разположени щандовете, кухнята и гурме зоната. Продукти от дивечово месо и украински шоколади бяха сред екзотичните предложения по време на фестивала. Изложба с картини на Боян Янев, ледени фигури и художествено оформени плодове от Българския карвинг клуб допринесоха за арт атмосферата.

    Калоян Стоянов изнесе лекция за здравословно хранене, а Яна Петкова и Марин Атанасов разкриха особеностите на северно-черноморския тероар и представиха 10 вина от регионални изби.

    Снимки: Българска асоциация на сомелиерите и виноценителите

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    info @ varnautre.bg

    За Varnautre.bg