Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
България показа храни и напитки на изложение в Испания
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

изложение

 

Българското национално участие в международната изложба за храни и напитки Alimentaria 2016 в Барселона организира Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Страната ни се представи на щанд от 54 кв. метра с шест компании. Храни и напитки показаха производители на макаронени изделия, минерална вода, шоколадови и захарни изделия), млечни продукти и здравословни храни и напитки.

Alimentaria e eдно от най-големите европейски международни изложения за храни и напитки, а тази година отбелязва 40 годишен юбилей. Провежда се през 2 години в изложбените палати Gran Vнa de Fira de Barcelona.

Заедно с водещите сектори и салони като Intervin – за вино и алкохолни напитки, Intercarn – за месо и месни храни, Interlact– за млечни продукти и Restaurama – продукти и оборудване за ресторантьорството, през 2016 година Alimentaria прави и салона Multiple Foods – производители на продукти, типични за средиземноморската кухня, биопродукти, здравословни храни и деликатеси. Изложението предлага и ценната Alimentaria Experience – кръгли маси на кулинарни теми, майсторски класове и демонстрационно готвене на световно признати шеф готвачи.

Агенцията финансира частично участието на български фирми в Alimentaria 2016, в рамките на оборудван национален щанд, като поема 80% от разходите за наем на изложбена площ и цялостно изграждане на конструкцията на щанда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *