Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
С концерт, изложба и турнир събират пари за деца на загинали полицаи
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Областна управа

През миналата година в кампанията бяха събрани 11 хиляди лева, разпределени между 11 деца

За седма поредна година във Варна се организира благотворителна кампания за набиране на средства за деца на загинали и инвалидизирани служители на ОД на МВР Варна, ГД “Изпълнение на наказанията” към министерството на правосъдието и Минестерството на отбраната.

Събитията ще са под надслов “С обич за децата, в памет на бащите герои” и ще са под патронажа на областния управител Стоян Пасев и с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. През миналата година в кампанията бяха събрани 11 хиляди лева, разпределени между 11 деца.

Благотворителната кауза ще включва няколко мероприятия. Първото е конкурс за рисунка, разказ или есе, като регламентът е посочен на сайта на Общински детски комплекс-Варна.

На 29 май пък ще се проведе детски концерт на открито, демонстрации на служебна техника и бойни спортове. Мястото, на което ще се проведат, е сцена “Амфитеатър” под Пантеона. Там варненци ще могат да видят извадени от употреба служебни автомобили на Военна полиция, сред които така наречените “пустинни котки” и други.

В концерта ще се включат над 140 деца и младежи от града, духовия оркестър на военноморските сили, както и Биляна Тодорова – кръгло сираче, едно от най-мъничките в кампанията. В бойните демонстрации ще се включат известни имена от бойните спортове, сред които Захари Дамянов, Емил Костов, Владимир Вълев-Питбула, Станислав Бахчеванов, Николай Димитров, Костадин Костов, Драгомир Димитров и боксьори от клуба на олимпийския шампион Ивайло Маринов.

На 30 май от 18 ч. в Двореца на културата и спорта ще се проведе благотворителен гала-спектакъл, с участието на деца от детски градини във Варна, клубове по народни и модерни танци.

На 4 юни в Морската градина са предвидени демонстрации по бойни спортове.

На 25 и 26 юни ще се проведе традиционния вече футболен турнир на малки вратички, който ще е на Техническия университет. Записванията са до 21 юни като таксата за участие на всеки отбор е 100 лева.

Десетки институции се включват в подкрепа на събитието – Варненска и Велипопреславска митрополия, Община Варна, РИО-Варна, Общински детски комплекс, Зоналния съвет на БФС, ОД на МВР, държавен куклен театър, ВВМУ “Никола Вапцаров”, печатница “Хеликспрес, Двореца на културата и спорта, Министерството на младежта и спорта, щаба на военноморските сили, националното представителство на студентските съвети, военна полиция и главните дирекции към министерството на правосъдието – “Изпълнение на наказанията” и “Охрана”.

За събиране на средства ще бъдат поставени дарителски кутии по време на събитията, а отделно има и дарителска сметка:

BG51UBBS80021014037340 в банка ОББ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *