• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Косъма и Чайката ще четат приказки във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Инициативата „Пощенска кутия за приказки“ ще гостува за първи път във Варна в края на май. Форматът е породен от книгата „Приказка за вечността“, издадена преди шест години от Стоян Динков и авторката на текстове, радиоводеща, певица и организаторка на арт събития Гери Турийска. Предстaвлява четене на текстове, създадени от даровити и прозорливи българи, всеки месец на различна тема. Тези приказки се четат от известни личности по артистичен и одухотворен начин.

  Снимка: Свободно слово
  Александър Сано. Снимка: Свободно слово

  Форматът се превърна в емблема на съвременната градска култура в София, а вече е гостувал и на други градове в страната. Срещата във Варна е дългоочаквана, а интересът е допълнително провокиран от първите участници, потвърдили артистично присъствие – Александър Сано, Васил Русев – Чайката и Димитър Калбуров. В звездната селекция ще се включат и няколко варненски популярни лица.

  Събитието е част от програмата на „Нощ на Музеите и Галериите” – Варна 2016. Мястото е Градската галерия „Борис Георгиев”, датата е 21 май, а началото е в 19 часа. Входът е безплатен, но с оглед на ограничените места в залата, се изисква предварителна регистрация на сайта на „Нощта”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg