• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Дете едва не умря при токов удар на надлез в Белослав
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  12-годишно дете оцеля по чудо след токов удар на надлез в Белослав. Александър е със сериозни изгаряния, след като с негов приятел се качили на моста, за да се порадват на гледката от високо, предаде bTV. Момчето е прието във Военоморската болница във Варна с изгаряния втора степен, пукната глава и комоцио. Не се налага операция.

  Снимка: bTV
  Снимка: bTV

  Момчето е паднало и е загубило съзнание, след като било разтресено от ток докато се навеждало, подпирайки се на парапета. Баба му го е намерила. Тя разказва, че внукът й бил целият в кръв в резултат на инцидента.

  Съществува риск от нов инцидент, а преди този случай е имало и друг подобен. Преди четири години човек е бил поразен от токов удар на същото място. Въпреки това, след инцидента с детето, който се е случил преди повече от десет дни, съоръжението все още не е обезопасено. Системата на жп инфраструктура не е регистрирала инцидент по трасето.

  „Това е доста опасно съоръжение, отдолу минават високоволтови кабели, тоест племенникът ми го е поразила волтова дъга от 25 хиляди волта, голям късмет, че е оцелял”, каза Добрин Димов, вуйчо на Александър. На сантиметри от надлеза се намират кабелите за влаковете под моста.

  Преди години съоръжението обслужвало бивш завод и било оградено. Сега достъпът е свободен. Не се знае дали моста е на завода, на общината, на държавата, или на Железопътна инфраструктура. Полицията в момента провежда проверки и след месец се очаква да каже чий е мостът. Кметът на Белослав Деян Иванов обеща, че ще се погрижат да сложат обозначителни табели, че това не е пешеходен мост.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg