• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Още 11 възможности на Facebook, за които почти никой не знае
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  С тези знания удоволствието от пребиваването ви в любимата соцмрежа ще се увеличи многократно

  images

  1. Търси във Facebook както в Google

  Неотдавна Facebook най-после въведе добро търсене на статии и статуси. Но не всички бяха информирани за това. Превключи в настройките за език на English. Въведи в реда за търсене ключовата фраза, както при обикновената търсачка. В началото на получените резултати се предлагат записи от приятели и харесани страници. След това – съответни статии и статуси от други абонати. Ако искаш да намериш статия от конкретен човек, въведи в мястото за търсене неговото име и ключовите думи.

  2. Отмени реклама от свое име
  Често рекламните статии във Facebook се съпътстват от бележка, че страницата се харесва на някои приятели. За да не се използва твоето име в комерсиален контекст ( и другите да не разбират, че предпочиташ безкофеиново кафе ), сложи забрана в настройките. Настройки > Реклама > Реклама с моите социални действия > Редактирай > Никой.

  3. Подреди приятелите по степента на важност
  Има хора, чиито постове не бихме искали да пропуснем. Има и такива, с които сме се сприятелили от вежливост, и тяхната активност ни е абсолютно безинтересна. За щастие, можем сами да регулираме чии записи искаме да се появяват на линия и кои е по-добре да не се показват изобщо. Избери в отпадащото меню “Настройки за предпочитани новини”. Подреди приятелите по необходимите категории.

  4. Защити своя акаунт от хакване
  Засега не е измислена по-надеждна защита от кражба на акаунта освен двуфакторната идентификация. Включи я: Настройки > Сигурност > Потвърждаване на входа. Код за потвърждаване може да получите чрез СМС или в мобилното приложение ( Меню > Генератор на кодовете ).

  5. Изключи се от коментарите към конкретния пост
  Коментарите под особено дискутирани статии още дълго може да отклоняват вниманието ви от по-важни теми. Отворете Съобщения и натиснете хикса вдясно от необходимия пост – той повече няма да ви безспокои.

  6. Блокирай нежелания източник на реклама
  Ако сред приятелите се е появил генератор на спамове, който постоянно ви кани да се включите в група, да участвате в мероприятия, да изпробвате някой продукт – махнете го от приятелите си или го блокирайте на специалната страница в “Настройки”. Тя се нарича точно така – ” Блокирай”.

  7. Върни обратно своите лайкове
  Ако в минути на слабост си позволявате да коментирате поста на бившата си любима, на сутринта можете бързо да заличите всички признаци на минутната си слабост. Намерете в падащото меню ” Преглед на събитията” и редактирайте нужните събития. Тук можете да поправите и останалите грешки на своята активност във Facebook.

  8. Спри Facebook си дистанционно
  Представете си, че сте забравили да излезете от акаунта на чужд компютър или са откраднали незащитения ви смартфон. За да не може някой недоброжелател да ви опозори пред достопочтената публика на Facebook, завършете сесията дистанционно. Настройки > Сигурност > Къде сте влезли в системата > Редактирайте > Край на дейността.

  9. Свали на компютъра свои фотографии, съобщения и други данни
  Тази функция може да бъде полезна в много случаи:
  – искате да свалите всички свои снимки от Facebook
  – необходими съобщения и постове в удобен текстови вид
  – решили сте да излезете от Facebook.
  В подножието на общите настройки се намира заветната препратка за сваляне на всичко, което Facebook има за вас.

  10. Ползвай “горещите” клавиши
  Запознаваме ви само с най-важните от тях.
  j и k – преглеждане на инфорцията в Полето на новините (за разлика от Page Up и Page Down, страницата се превърта до следващите новини);
  J – поставяне или заличаване на знака “Харесвам” за избраната новина
  C – коментирай избраната новина
  AIt+1 – премини на главната;
  AIt+4 – премини на съобщенията.
  В последните два примера са посочени съчетания за браузера Chrome на PC, за другите случаи виж тук.

  11. Завещай своя акаунт
  На кого ще остане цялото ви наследство във Facebook? Погрижете се за това отрано: Настройки > Сигурност > Пазител.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg