• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Търсят се ученици за “Безопасен интернет”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  bezopint-horizontal

  Деца обучават деца за опасностите в мрежата

  През април започна инициативата “Безопасен интернет 2016”. Тя се провежда за втора поредна година на територията на морската столица, с подкрепата на Дирекция “Превенции” –Община Варна.

  Целта на инициативата е понижаването на риска от злоупотреба с личните данни, трафик на хора, интернет тормоз, намаляване на риска от следене и ограничаване на личната информация, която се споделя онлайн.

  За постигане на заложените цели, тази година, Сдружение “Споделено работно място”-Варна ще приложи подхода “деца обучават деца”.

  До 10 май се набират кандидатури на ученици, които ще имат възможността да се включат в безплатно двудневно обучение, за опасностите в интернет и да предадат знанията на своите съученици. С приоритет ще бъдат допускани до участие деца на възраст между 11 и 15 години. Кандидатурите за включване в инициативата „Безопасен интернет 2016″ се подават на office@beehive.bg, с изписване на три имена, учебно заведение и възраст на ученика.

  На официалната страница на инициативата: www.safeinternet.eu, са публикувани информационни материали и списък с разнообразни софтуери за родителски контрол. Приложени са и видео-лекции с инструкции за инсталиране и използване на безплатните програми. Чрез тях родителите могат лесно да определят времето, в което децата им използват компютъра или да ограничат достъпа им до сайтове с неподходящо съдържание.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg