• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Великденски празник учи деца за православната вяра
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Великденски спортен празник за подрастващите организират в парка във „Владиславово” Варненската митрополия, храмът “Св. Димитър Солунски” и районното кметство. Събитието ще се проведе на 7 май от 11 часа.

  Целта на празника е с колективни игри и любознателна викторина децата да обогатят своите познания за Словото Божие и Православната вяра. Да знаят, че Великден не е само празник на трапезата и храната, но преди всичко победа на нашия Спасител Иисус Христос над злото и греха. Да се утвърдят в тази вяра и да я следват в живота си.

  Участието в богослужението, обогатяването на познанията за православната вяра ще помогнат на децата да сформират у себе си положителни качества като милосърдие, прошка, взаимопомощ. Вярата ще отвори духовните им очи за истински доброто и красивото и ще им помогне да израстнат като пълноценни личности.

  Участие в пролетния празник на квартала ще вземат и малчуганите от ОДЗ 11”Детски свят” с песни и стихчета. За участниците са предвидени грамоти, подаръци и много изненади.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg