• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Фестивал на цацата открива сезона в Кранево
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Кранево

  Кранево ще бъде домакин на първото издание на най-новия морски фестивал по Черноморието ни – Фестивалът на цацата, който ще се проведе от 10 до 12 юни. За целта част от курорта ще се превърне във фестивална зона, забранена за автомобили, в която ще се обособят няколко сцени и кътове с разнообразна програма. Фестивалната атмосфера ще бъде допълнена от състезания и демонстрации, работилници, поляна за игри, спорт, музика, лятно кино, кулинарни шоу програми, плажни забавления, мото и акробатични демонстрации и много други активности, в които посетителите могат да се включат.

  „Твърде малко внимание се обръща на най-обичаната риба по нашето Черноморие – цацата. Затова ще й посветим цял тридневен фестивал”, казват организаторите и се подготвят да отдадат подобаващо внимание на дребната риба и на всички, които ще посетят събитието.

  Зевзеците от близо и далеч ще могат да се включат в атрактивен конкурс за вицове на рибарска тематика, надяждане с цаца и надпиване с бира. На плажа забавленията също ще са от сутрин до вечер – яхт състезания, детски танцов кемп с водещи хореографи и нощни дискотеки ще върнат забравения младежки дух в района на международния детски лагер. А Party Bus ще свързва Кранево, Златни пясъци, Албена и Балчик през целия уикенд.

  Фестивалът на цацата съвпада с традиционния ежегоден събор на Кранево, поради което кметът ще демонстрира кулинарните си умения като сготви специална рибена чорба пред и за всички посетители. Един от специалните гости на събитието ще бъде и Ути Бъчваров с кулинарното си шоу.

  фестивал на цацата

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg