• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  13 творци подредиха изложба в Долни чифлик
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Художници от Долни чифлик за първи път от години насам подредиха изложба в НЧ „Изгрев” под мотото”Камчийски багри -2016”. Тя беше официално открита от кмета на общината Красимира Анастасова, евродепутата от ГЕРБ /ЕНП Емил Радев и народния представител от ГЕРБ Нели Петрова в понеделник вечерта.

  13-те творци се представят с 63 картини, а някои с изящна дърворезба. Всички те са свързани с родния Долни чифлик, като повечето са местни преподаватели и педагози, други са се пръснали и творят във Варна и страната, със самостоятелни изложби и участия в биеналета у нас и в чужбина. Димитричка Иванова е от 15 години в Мадрид, само от две години рисува в школата на известна испанска художничка, разбрала за изложбата във Фейсбук и изпратила своите картини за участие.

  „Културата е духът на една община. Такива изложби ще станат традиция, а идеята за тях тръгна от ателието на художника Тодор Серафимов”, каза кметът Красимира Анастасова. „За мен е чест да ви поздравя на този двоен празник- победатата над нацистка Германия и създаването на обединена Европа. България освен с политиката си е известна със своята култура и своите творци. Те са най-добрите посланици за това какво е България”, каза в приветственото си слово евродепутатът Емил Радев.

  Изложбата е част от програмата на майските празници на община Долни чифлик. За 24 май, когато е представянето на изложбата пред широката общественост, ще бъде издадена книжка с имената на творците и илюстрации на картините им, увери кметът Красимира Анастасова

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg