Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Спартак получава стадион “Локомотив” за 5 години
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Спартак - Белослав (4)

Свикват общо събрание на СК Спартак за ползването и на стадион “Спартак”

ФК Спартак Варна ще ползва безвъзмездно стадион “Локомотив” за срок от пет години. Това предложение на футболния клуб одобриха единодушно комисиите по собственост и по младежки дейности и спорт на съвместно заседание. За да се случи това ще бъде прекратен договорът между Общината и Спортен комплекс Спартак за ползването на съоръжението, сключен през 2010 година.

Молбата е с оглед изтичащия срок (31 май) за подаване на документи за участие във “В група. Предоставянето на стадиона е и във връзка с лицензирането в БФС на ФК Спартак, който в момента е начело на “А” окръжна група. Това ще помогне и за развитието на детско-юношеската, заяви пред съветниците Атанас Атанасов – Орела от Управителния съвет на клуба. Той припомни, че в момента отборът ползва под наем стадион Локомотив, който се стопанисва от Спортен комплекс Спартак, в който общината е акционер с дял от 36%.

Комисиите одобриха и искането представителите на общината в Спортен комплекс “Спартак” да свикат Общо събрание. Целта му ще бъде обсъждане прекратяването на договора между спортен комплекс „Спартак” и клуба Спартак 1918, за който впрочем е стартирала процедура по обявяване в несъстоятелност. Акционерите в общото събрание трябва да решат и дали да предоставят стадион „Спартак” и съоръженията в него на ФК „Спартак” също безвъзмездно.

Предоставянето на стадиона ще стане факт, след като за него гласува и Общинският съвет във Варна, чието заседание е насрочено за утре.

2 коментара

 1. Fox81

  Браво Соколи! Преборихте се!
  Браво Алекс, браво Седеф!
  Герой!

  • Византиеца

   А кой е Седеф?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *