• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “Белла” вози до “Аспарухово” за 25 минути
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Корабчето Белла (22)

  Корабчето „Белла” ще превозва пътници от кв. „Аспарухово” до Морска гара и обратно на цената на билета за градския транспорт. Пътуването в едната посока, заедно с акостирането, ще продължава около 25 минути. В делничните дни от “Аспарухово” 70-местният плавателен съд ще осъществява курсове от 6:30 до 9:30 и от 16:30 до 20:30 часа на един час, а в почивните от 8:30 до 11:30 и от 14:30 до 17:30 часа на един час.  От Морска гара курсовете са съответно от 6:00 до 9:00 и от 16:00 до 19:00 часа на един час в делнични дни, а в празнични – от 8:00 до 11:00 и от 14:00 до 17:00 часа на един час. В “Аспарухово” корабчето ще акостира на кея на бившето предприятие “Рибни ресурси”.

  Корабчето Белла (12)Графикът е синхронизран с този на автобус 48, чиято крайна спирка е Морска гара. Има възможност и за осигуряване на туристически автобусчета, които да превозват пътниците до гаровия площад, обяви кметът Иван Портних, който се включи в първото тестово плаване на корабчето. То е собственост на Белослав, като с решение на Общинския съвет е предоставено за ползване на Община Варна.

  Идеята е новият воден градски транспорт да облекчи трафика на Аспарухов мост, на който в момента тече усилен ремонт. От администрацията ще следят пътникопотока на корабчето „Белла” и при необходимост ще се търсят варианти за допълнителни плавателни съдове.

  Корабчето Белла (19)Ще кандидатстваме по европрограми, ще се опитаме и да закупим плавателни съдове със собствени средства. В момента проучваме какъв тип съдове биха били най-удачни за изпълняването на тези функции, каза Портних. Той определи пускането на „Белла” като първа стъпка във възобновяването  на водния транспорт в морската столица, за което местната администрация работи от доста време.

  „Това ще бъде едно награждане на транспортната схема и облекчаване на жителите в Аспарухово, както и една прекрасна атракция”, обобщи Портних, който припомни, че амбицията на общината е да превърне Аспарухово в един образцов район.

  1 коментар

  1. Хер Флик от ГЕСТАПО

   Хубав квартал, но има много мангали.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg