• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  В Девня асфалтират дупки по нова технология
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  DSC_3824

  По нова технология ще бъдат асфалтирани дупките по улиците в Девня. Полагането на асфалта се извършва по съвсем нова технология. Фирмата, която я прилага, вече започна да извършва ремонта на пътищата, с целта да демонстрира новия метод за асфалтиране на дупки.

  “Прилагаме така наречената инжекционна технология, при която автомобилите могат да преминават веднага и не се налага да се затварят улици. Става въпрос за студена, положително заредена емулсия, с дълбокопроникващи свойства, която при полагане, се разпада на съставните си части и се стяга на момента. Не се използва готов асфалт, той се произвежда в момента на полагането. Освен че не се изрязват дупките, няма извозване на асфалт, методът е екологичен и доста по-бърз”, обясниха от фирма, кърпеща улиците в града.

  Гаранцията е две години, но опитът в други градове на страната показва, че по тази технология дупките се запечатват за много по-дълъг период.

  Свилен ШитовЗапълването на дупките е крайно наложително, предвид критичното състояние на пътната инфраструктура в общината. “Предприемаме това действие, за да могат хората да стигнат до домовете си. На места дупките са наистина огромни. В момента изчакваме да бъдат одобрени проектите за преасфалтиране на улиците в града, но докато това се случи, ще закърпим местата, които са най-належащи. За момента можем да отделим 30-40 хил. лева”, каза кметът на Девня Свилен Шитов.

  В следващите дни ще стане ясно кога градоначалникът ще възложи поръчката на въпросната фирма. От компанията могат да асфалтират всички дупки в града само за две седмици, стига общината да разполага с необходимите средства.

   

  1 коментар

  1. Ani

   само да ви светна – че това напуканото наоколо – казват му “крокодилски пукнатини” ако не бъде махнато, точно там ще се появи нова дупка. Така ,че за да е качествено би трябвало да се изреже и махне тази част.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg