15 000 лева може да "спечели" за ден алоизмамник

Крими

12-05-2016, 11:33

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Алоизмамниците най-настървени по празниците

Четирима бедни пенсионери са дарили хилядарки за изпитан метод

Богат урожай и четири различни схеми за "ало" измами - това е равносметката на телефонните престъпници от вчера. За четири случая, в които възрастни хора са се простили с общо 15 300 лева, 500 долара и злато, съобщават от полицията днес.  
Около 11.30 ч. в Пето Районно управление - Бургас е получено съобщение от 74-годишен бургазлия и 71-годишната му съпруга от к-с "Изгрев" за това, че станали жертва на телефонна измама по класическата схема "близък болен от свински грип" за сумата от 5 000 лв., която хвърлили през терасата на дома си на непознат мъж. 
Около 13.30 ч. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение от 68-годишна бургазлийка от к-с "Славейков" за това, че станала жертва на телефонна измама по класическата схема "пострадал при катастрофа близък" за сумата от 6 000 лв., която хвърлила през терасата на дома си непознат мъж. След обаждането за злополуката, жената получила второ обаждане от мъж, представил се за полицай, който я уговорил да съдейства на органите на реда с цел задържане на извършителите на телефонните измами. Пенсионерката изтеглила от банката всички си пари и ги хвърлила през терасата на дома си, разчитайки на обещанието на мнимия полицай, че същите ще й бъдат върнати с прокурорско разпореждане. Вполедствие жената разбрала, че е измамена и алармирала полицейските служители от Второ Районно управление – Бургас.
Около 22.00 ч. в Първо Районно управление - Бургас е получено съобщение от 75-годишна бургазлийка, живееща на ул. "Иван Богоров" за това, че около 16.50 ч. получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за нейн близък, който я помолил за пари за да освободи изпратена от чужбина колетна пратка. Пенсионерката предала сумата от 3 300 лева на непознат мъж, дошъл на домашния й адрес. 
По същото време във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение от 81-годишна бургазлийка от к-с "Славейков" за това, че станала жертва на телефонна измама по класическата схема "пострадал при трудова злополука близък, нуждаещ се от спешна оперативна намеса" за сумата от 1 000 лв., 500 долара, четири златни пръстена и златна монета, които хвърлила през терасата на дома си на непознат мъж. След обаждането за злополуката, жената получила второ обаждане от мъж, представил се за полицай, който я уговорил да съдейства на органите на реда с цел задържане на извършителите на телефонните измами. Пенсионерката събрала всички налични в дома си пари и ценни вещи и ги хвърлила през терасата, разчитайки на обещанието на мнимия полицай, че същите ще й бъдат върнати с прокурорско разпореждане. По-късно разбрала, че е измамена и алармирала полицейските служители от Второ Районно управление – Бургас.