Гонзо: Преговаряме с чужденец да поеме Левски

Спорт

13-05-2016, 17:04

Снимка:

Канал 3

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стойчо Стоев: Наистина ми е малко тъжно

Гонзо изпадна в неловка ситуация

:Не съм казал, че си тръгвам със Стойчо Стоев

Георги Иванов остава спортен директор на Левски. Това той обяви на пресконференцията, която тече в момента на Герена и е по повод раздялата със Стойчо Стоев. Преди известно време Георги Иванов каза, че ако треньорът си тръгне, ще го последва.

Днес обаче Гонзо отговори на този въпрос така: "Не съм казвал такова нещо никога. Казах, че имам повод за размисъл дали да остана след края на сезона. При положение, че УС взе решение за раздялата със Стойчо Стоев, искам да подчертая, че това не е мое предложение, тази тема няма смисъл повече да се коментира."

"Стойчо Стоев свърши много добра работа и за развитието на Левски. Както за юношите, които бяха повече от десет. След като Стойчо Стоев си тръгва, не мога да си тръгна и аз. При положение, че тези хора сме ги довели ние двамата", добави спортният директор на "сините".

Ръководството на Левски преговаря с чужденец, който да наследи Стойчо Стоев. Както вече е известно, наставникът се раздели с клуба по взаимно съгласие.

"Преговаряме с треньори и се надявам да представим новия наставник в понеделник. За да се спре със спекулациите, ще кажа, че треньорът ще е чужденец, а не българин. Не е коректно да го казвам днес, тъй като все още не сме уточнили параметрите", каза Георги Иванов-Гонзо на пресконференция днес на стадион "Георги Аспарухов".

"Идеята бе Стойчо Стоев да изкара до края на сезона. Но след днешния разговор се разбрахме да остане само за Пирин. Стоев не е освободен заради загубата от Локо Пд. Моето предложение бе друго, но това бе решението на Управителния съвет", каза още Георги Иванов.

"Всеки път, когато се сменя треньор в Левски, знаем, че интересът е голям. За мен денят днес не е добър. Като спортен директор на Левски и представител на клуба изказвам благодарност на Стойчо Стоев за тази година и половина. Имахме тежки моменти. Радвам се, че оставихме Левски в добро положение. Всички сме благодарни за това, което той направи. Знаете през какво минахме, започнахме с десет души, а сега Левски показва добра игра. За мен е огорчение, че Стойчо Стоев си тръгва. В крайна сметка това е във футболния живот", допълни още спортният директор на "сините".