Стоев: Сравних Левски с Райо Валекано, не по история, а по бюджет

Спорт

13-05-2016, 18:01

Снимка:

Канал 3

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стойчо Стоев: Наистина ми е малко тъжно

Гонзо изпадна в неловка ситуация

Истинско, честно и правдиво е,че отборът е още далеч от Лудогорец

Левски и Стойчо Стоев се разделиха по взаимно съгласие. Новината бе обявена по-рано днес, а вече бившият треньор даде пресконференция за раздяла на "Герена". С него бе и Георги Иванов-Гонзо, който остава спортен директор.

Стоев назова две от причините, които според него са натежали за освобождаването му. "Едната е думите ми, че отборът все още е далеч от Лудогорец. Което за мен е истинско, честно и правдиво. И на мен ми се иска да не сме там, но това са реалностите", каза Стойчо Стоев.

"Другото е оприличаването с Райо Валекано, което ми се извади от контекста на изречението. Едва ли не сравнявам Левски с Райо Валекано, а аз сравних бюджетите на двата отбора. Да сравнявам двата клуба е абсурд, Левски е с вековна традиция. Умните хора са го разбрали, другите си вадят някакви заключения."

"Това бяха доводи, които са се набили в главите на хората, но бях искрен и честен и казах истината към този момент. Предполагам, че не се харесва и играта на отбора. Аз обаче имам по-различно виждане за играта. Мога да направя съпоставка между началните стъпки, след това лятото...В сравнение със сегашната игра разликата е огромна. Сега играем футбол, висока преса, подаваме си топката. Да, философията не се изчерпва с някакъв игрови стил, трябва и нужните купи, което за съжаление не се получи. На мен винаги ще ми тежи като воденичен камък изпуснатата купа на България. Не бих казал обаче, че отборът няма нужната визия. Ние вече не ритаме топката безцелно. Да, не винаги побеждаваме, но целта е след три месеца, половин година или една година да стигне друго ниво", каза още Стоев.

"Не ми харесваха постоянните журналистически излияния. Вероятно е било възможно да се тушират по-рано, но това вече е минало. По никакъв начин не се чувствам обруган. Да, опитаха се медии, определени личности, но аз се чувствам удовлетворен от работата си в Левски. Приемам факта, че Левски не е ставал шампион, хората го искат, на мен също ми се иска. Реалностите обаче натежават. Отнемането на точките също повлия", завърши треньорът