• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Филм с Моника Белучи безплатно за учениците във ФК
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  София Филм Фест за учащи

   

  “София филм фест за учащи” във Варна представя два европейски филма този уикенд. “Чудесата” и “Краят на омагьосания кръг” ще бъдат прожектирани във Фестивалния и конгресен център в 14,00 часа, съответно в събота и неделя.

  Филмите са безплатни за ученици и студенти.

  “Чудесата” на Аличе Рорвахер е носител на Голямата награда на журито от фестивала в Кан и със специалното участие на Моника Белучи. “Чудесата / Le Meraviglie” е история за провинцията – за особената любов между баща и дъщерите му, за липсата на синове в семейството, за животните, от които зависи животът и прехраната на една фамилия.

  Драмата “Краят на омагьосания кръг” (Белгия/Холандия) на режисьора Феликс ван Хрунинген разказва за бурната любов на Дидие и Елиз е бурна и страстна – любов от пръв поглед. Дидие свири на банджо в блуграс група, живее в каравана в белгийската провинция и се прекланя пред Америка като „страната на свободата”. Елиз има салон за татуировки. Тялото й е покрито с картини – дребни спомени от минали връзки, чиито имена са внимателно подменени с нови татуировки. Скоро двамата стават неразделни. Елиз пее в групата на Дидие. Не след дълго им се ражда дъщеричка – малката Мейбел, заедно с която семейството се нанася в нетипично, но очарователно ремонтирана къща. За съжаление, едва навършила 6 години, Мейбел се разболява много тежко, а Дидие и Елиз реагират по съвсем различен начин. Но Мейбел не им оставя избор и двамата ще трябва заедно да се борят за нея.

  Дали ще се справят, след като са толкова различни? Или любовта ще ги разочарова точно когато имат най-силна нужда от нея? “Краят на омагьосания кръг” е напрегната мелодрама, изпълнена със страст и музика. История за любовта, която понякога побеждава съдбата, но друг път не успява.

  “София Филм Фест за учащи” е специален проект, целящ да направи достъпно за младежите най-доброто от документалното и алтернативното кино.

  Всички желаещи извън ученическа възраст също могат да посетят прожекциите като закупят своя билет на касите на Фестивален и конгресен център. Цената на пропуските е 6 лв., за пенсионери – 4 лв.

  Учениците и студентите трябва да представят ученическа лична карта, бележник или студентска книжка, срещу които ще получат безплатния си билет.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg