Министър Красен Кралев закри сезон 2015/2016 на БФ Биатлон

Екатерина Дафовска благодари на ММС за подкрепата към биатлона и връчи на Министър Кралев плакет

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на официалната церемония за закриване на сезон 2015/2016 г. на Българската федерация по биатлон. “Биатлонът е най-успешният зимен български спорт“, заяви министър Красен Кралев. „Резултатите на спортистите от последния сезон и начинът, по който се работи в БФ Биатлон, ме карат да смятам, че ще имаме поводи за радост и на предстоящите Зимни олимпийски игри през 2018 г.“, добави той. Министърът се ангажира с увеличаване на държавната субсидия към федерацията още от следващата предолимпийска година, за да може да се проведе добра подготовка на състезателите.
Министър Кралев награди и 3-мата най-добри състезатели в комплексното класиране на купа „България“. Първи е Владимир Илиев, следван от Михаил Клечеров и Антон Синапов. На церемонията бяха връчени награди на победителите в купа „Надежди“ и купа „България“ в 14 възрастови групи.
Председателят на БФ Биатлон и единственият български олимпийски шампион в зимните спортове Екатерина Дафовска благодари на ММС за подкрепата към биатлона и връчи на министър Кралев плакет.
Министър Красен Кралев честити на присъстващите и Деня на българския спорт. „На днешния ден почитаме българските спортисти, защото те са най-известните българи по света и чрез своите успехи и героизъм са се превърнали в любимци и вдъхновители за много младежи от всички континенти“, каза той. Министърът благодари и на „Пампорово“ АД, които са избрали за лице на курорта най-успешната българска зимна федерация.
На церемонията присъстваха още генералният секретар на БОК Белчо Горанов, генералният секретар на БФ Биатлон Васил Сивков, изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариан Беляков и представители на други спонсори на федерацията.