• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Уебдизайнер и студентки номинирани за жури на кинофеста във Венеция
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Mладежко жури Венеция20-годишната Алиса Бойчева, студентка по либерални изкуства и науки в Университета на Фрайбург (Германия), 19-годишната Лили Филипова, студентка по кино, театър и медии в Гьоте университет, Франкфурт на Майн (Германия) и 25-годишният уебдизйанер Любен Денев са тримата варненци, които имат шанс да станат част от младежкото жури на международния филмов фестивал във Венеция.

  Варненското присъствие на фестивала става възможно благодарение на инициативата „28 пъти кино”. Младежкото жури е създадено по инициатива на Европейския парламент, Наградата LUX, Венецианските дни и паневропейската верига киносалони „Европа Синемас“ и включва 28 млади зрители – по един от всяка страна-членка на Европейския съюз. Като член на веригата „Европа Синемас” Фестивалният и конгресен център в морската столица  получи покана да номинира трима кандидати за българското място в журито.

  Кандидатите трябваше да отговарят на ред условия, сред които да знаят отлично писмено и говоримо английски – работния език на журито, да имат изразени комуникативни умения и да могат да представят идеите си впечатляващо, да познават езика на филмовата изразност и да бъдат пристрастни към европейското кино.

  За да покажат всичко това, трябваше да попълнят специалния формуляр за участие, който освен биографични справки, включваше и описание на три сцени от избрани от кандидатите филми, кратък отзив за филм и топ 5 на филмите, които са гледали напоследък. Окончателният състав на журито ще бъде определен от експертите на „28 пъти кино”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg