• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Феновете на Спартак отговориха на декларацията на Иван Петров
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  0000000

  “След като не помагате, поне не пречете”, зоват те

  Феновете на Спартак Варна разпространиха писмо до медиите. Ето какво пишат те: „Привържениците на Спартак Варна се чувстваме длъжни да отговорим на провокациите от страна на лицето Иван Петров и шепата хора около него:

  Откакто сте в управлението на Спартак 1918, нищо не се случи. Не само че клубът няма мъжки представителен тим, но не се направи нито едно подобрение на спортната база; не се погаси нито едно задължение към кредиторите, които в момента водят дела срещу клуба, който е в състояние на неплатежоспособност и не на последно място – детско-юношеската школа продължи да дава посредствени резултати.

  По вашата логика, какви претенции за историческа приемственост може да има управлявания от вас Спартак 1918, който бе създаден през 2010-та чрез обединение с Владислав? Още повече, че не беше припознат от по-голямата част от привържениците и беше очевиден параван за скритата приватизация на стадиона и спортната база на клуба от страна на частна фирма. Всички помним докараните под строй служители и работници на стадиона с вувузели, които имитираха фенска маса и се опитваха да го легитимират пред очите на футболна България. Това така и не стана. Самият Иван Петров, докато беше на страната на протестиращите и борещите се за справедливост фенове, неколкократно е заявявал, че това е един „фалшив” клуб.

  В момента има един единствен Спартак Варна, който бе създаден от най-голямата футболна легенда Живко Господинов и който бе подкрепен от бивши и настоящи футболисти, треньори и не на последно място от привържениците. С много усилия на всички изброени по-горе, този отбор се завръща на футболната карта на България.

  След като не помагате, поне не пречете на тези, които реално полагат усилия Спартак Варна да го има и да се върне един ден там, където му е мястото!”

  5 коментара

  1. Стига манипулации

   Нникога не е бил създаван нов клуб Спартак 1918. През 2010 г. ръководството на ПФК Спартак АД запази името Спартак 1918 и го предостави за обединението с Владислав. А Владислав предостави своята регистрация. Така стана обединението на двата клуба, което беше признато от БФС и така се запази историята. Пише го във всички годишни футболни справочници.
   Освен това никой не пречи на никого. Спартак 1918 все още си има действащи договори за стадионите Спартак и Локомотив, а новият Спартак все още няма никакви договори, след решението на общината. От Спартак 1918 ясно заявиха, че искат да се запази историята – пише го на официалния сайт spartak1918.com и интересно защо никоя друга медия не го публикува освен varna-sport.com
   Много е ляво да попаднеш в противоречие със себе си. Новосъздаденият Спартак хем иска да наследи историята, хем не признава тези, които са я написали, като Красимир Зафиров, Иван Петров, Димитър Енчев, Пламен Михов и т.н.

   • сдфбф

    отбора на феновете ще го има а тези боклуци няма да стъпят на стадион Спартак гарантирам Спартак Варна е на феновете !!!! отбор без фенове не е отбор цяла година стой стадиона обрасал а тея смешници не си направиха труда да го пооправят малко

   • СТАР СПАРТАКЛИЯ

    Ами защо лъжеш и манипулираш тогава? Над петте милиона дългове до 2010 г. изпариха се като дим ли? И начисто пак натрупахте дългове , въпреки готовите пари от децата в школата! Имитирахте дейност , лапахте наготово , ама свърши се вече тая! Кой не признава Зафиров-отличен вратар беше , но като човек и ръководител(за справка Черноморец Бяла)-нагаждач и доунищожител на СПАРТАК! Останалото си го пише много точно в горната декларация-всичко го има в архивите! Затова спри вече да заблуждаваш!

   • чичо

    Иване, съвсем скоро ще си отново трайно безработен.

  2. Scilacci

   Пожелавам на Орела и феновете му да станат шампиони на България но няма как клуб създаден преди една година да наследи клубната история на клуб създаден през 1918 година и на всичкото отгоре все още действащ под една или друга форма!Просто е невъзможно и Орела и феновете му нека не си мислят че всички фенове на спартак са и тяхни фенове просто не са агитки и не викат от трибуните цял мач за да покажат своята съпричастност към клуба.Това не означава че сегашното положение в спартак ни задоволява и че Иван Петров ,Красимир Зафиров и Румен Димов са точните хора за ръководители.проблема на спартак варна дълги години е некадърността на ветераните му да се справят с ръководенето му.В отбора на орела има също такива хора които не успяха да покажат да го наречем своя потенциал в работата си през годините!И последно защо не виждам и чувам вече от феновете на орела обидни реплики към Янко Станев ???

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg