• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Изоставеният абитуриент защити съучениците си
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  0000303584-article2
  Снимка: 24 часа

   

  Спасителката му изтри поста си и се извини на класната му

  Кристиан, ученикът, останал без кола за бала си, защити съучениците си. “Съучениците ми са мили с мен”, коментира той и бе категоричен, че те не са виновни.

  Пред блока на класната му, Антоанета Георгиева, се огледал дали някой не би могъл да го вземе, но не видял начин и се запътил към метрото. Знаел пътя – преди 2 дни с баба си ходил до хотела и знаел къде да слезе, как да отиде.

  По пътя му към железницата го настигнала Весна Видева – жената, благодарение на която стана известна историята на Кристиан.

  “Принудих се да се кача, защото тя бибиткаше. Реших – какво пък толкова, ще се кача”, разказва той пред “24 часа”. Преди това говорил със съученик, който му казал, че може да го качи, но на Кристиан му станало неудобно, защото били 4 души вече в колата.

  “Всички деца бяха вкъщи с двама колеги, почерпихме се с бонбони. Никога никой в класа не е имал лошо отношение към него”, обясни класната на Кристиан, Антоанета Георгиева от Втора английска гимназия. Тя поела класа му в 9 клас.

  “След като тръгнах, мъжът ми звънна и ми каза, че едно дете е останало. Кристиан не ми каза: “Госпожо, аз съм без кола”, разказва още учителката по математика.

  Освен това Кристиан не попитал никого дали ще го качи в автомобила му. Георгиева позвънила на приятел на Кристиан, който обяснил, че колата му е пълна, но ще се върне да го вземе.

  “Тогава съседката е изявила желание да го закара, за да не ходи с метрото. Класът има прекрасно отношение към детето, както, разбира се, и аз”, обясни класната.

  “Потресена съм. Децата са прекрасни. Ако той беше попитал децата, съм сигурна, че поне 10 щяха да му предложат да го качат в колата. Една-единствена лимузина беше наета за момчетата и класната, всички останали бяха с личните си коли”, каза Силвена Увалиева, майката на ученичка от класа.

  По време на бала пък момичетата се редували коя да танцува с Кристиан, за да не се чувства изолиран. Завели го дори на дискотека.

  “Децата не са такива изроди, за каквито ги представиха. Знаете ли колко ми е болно”, каза още майката. Тя е категорична, че всеки би се върнал да го вземе, ако знаеше, че ще тръгне пеша.

  Самият Кристиан е останал без баща преди 8 години. Бил е офицер, завършил е военноморското училище във Варна. Майка му пък, Юлиана Гатева, завършила икономика и журналистика. Едва събрала пари, за да купи костюм за сина си. Взела италиански, за 190 лв. Кристиан искал светъл и слънчев костюм.

  “Бях изключително тъжна и се почувствах изключително самотна, като разбрах, че синът ми е тръгнал сам на бала. Както се чувствам непрекъснато”, каза Юлиана Гатева.

  Кристиан живее с майка си и баба си в “Люлин”. Мечтае да стане консул в чужбина. Иска да следва Международни отношения в Софийския университет.

  Вчера Весна, изтри поста, който предизвика истинска буря от недоволство, упреци и обобщения за днешните млади и отправи призив:

  “Призив към новинарските сайтове! Не желая да бъда герой в сайтовете ви, моля свалете публикацията ми! Споделих това което се случи в момент на афект, а не да развалям бала на момчето и техните съученици. Моля, не споделяйте погрешна информация и не добавяйте неща, които не съм казала. Класната моята съседка, е жена която всички уважават. Много сърдечна, внимателна и добродушна, обади се да го потърси и той сподели,че е с мен, и тъй като, тя добре ме познава се успокои. Нищо суперменско не се е случило, не искам никой да ми пише по тази тема, трия всичко. Не съм герой, герои са хората умряли за България! Аз просто бях придружител на едно добро и интелигентно момче – нищо повече! Отново моля, свалете публикацията, семейството ми е ужасно притеснено, отделно нападат класната без причина!”

  А малко по-късно:

  “Публично се извинявам за неудобството което причиних на училището,класната, директорката, съучениците и техните родители с моят пост. Моля всички медии да изтрият поста ми, МОЛЯ ВИ! Момчето не е попитало всичките си съученици, грешката е изцяло моя. Бях под афект,огорчена, разочарована от това което чух от момчето и действах необмислено. Не съм искала да обидя никой, съжалявам, че един мой личен статус създаде толкова тревога и нарани хора които обичам! Благодаря отново на всички които ми писаха и ме подкрепиха, но не заслужавам тази подкрепа! Моля, изтрийте поста ми от новинарските си сайтове и ме оставете да си остана скрита от света, както съм била и до сега. Благодаря!”

  Късно тази нощ: Vesna Videva се чувства зле.

  “Продължават да нападат класната! Това не мога да го преглътна,боли ме бе хора! Спрете се! Извиних се, обясних, че грешката е моя, така ми беше предоставена информацията, така я написах в моят, на никому неизвестен профил. Класната която всички в интернет обиждате е жена с главно Ж. Не можете да си представите какъв човек е тя !!! Искам да ви я опиша, за да не оставете заблудени! Както аз си я наричам Леля Тони! Леля Тони, Дами и Господа, е на първо място прекрасен учител и винаги е била обичана и уважавана и от учениците си и от родителите им и от нейните колеги. Изключително сърдечна, добродушна, търпелива, спокойна, мъдра, интелигентна и съобразителна жена – вечно усмихната! Тя до последно се интересуваше къде е ученикът и. Съгласих се да говоря пред БТВ и Нова ТВ само заради нея! Аз съм с панически пристъпи и заеквам когато трябва да говоря пред някого, но го направих, защото ми омръзна да плюят по човек когото не познават и който не заслужава негативни коментари. Тя заслужава само възхищение и уважение! Исках да събудя днешната младеж, да ги призова да бъдат по-добри, а хората се хванаха за класната, най-слънчевият и добър човек, който познавам… 🙁 Много ми е болно….”

  1 коментар

  1. Анонимен

   Аз не мога да разбера, те не знаят ли положението на съученика си, та трябва да ги моли и пита. Никой не може да ме убеди, че не са го игнорирали. Виждам какво става в училище,може да са много интелигентни, но децата стават все по-жестоки. Така ги възпитават родителите в повечето случаи, уж с цел да са успешни. А учителите в повечето случаи не смеят да влизат в конфликт с никой.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg