Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
#варнааларма

всичко, което ви вълнува /
възмущава / вдъхновява

споделете

Facebook.com/Varnautre.bg
info@varnautre.bg
дежурни телефони:
052 82 98 89 | 088 266 13 35


Още по темата
Варна Фото Фест раздава 162 награди
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

varna-foto-fest2

В 18:30 ч тази вечер, в Градската галерия, официално ще бъде открит Варна Фото Фест с изложбата на 2-рия Международен Салон за Дигитална и Принт Арт фотография Варна 2016 и награждаването на лауреатите от конкурса.

Изложбата e част от Варна фото фест 2016 и ще представи пред варненци и гости на града отличените творби и избрано от финалната селекция на принт секциите от конкурса. Заповядайте на чаша вино да се насладите и на кратката, но вълнуваща прожекция с избрани кадри от дигиталните категории, която сме ви подготвили.

Международен Салон за Дигитална и Принт Арт фотография Варна 2016 се проведе под патронажа на четирите най-големи и престижни световни фотографски организации (FIAP, PSA, GPU и RPS).

Отново тази вечер ще бъдат подредени фотографиите на Ивайло Сакелариев “She” my reason to survive, както и от сборната изложба БГ ПРЕС ФОТО 2015.

Във Втория Международен салон за Дигитална и Принт Арт фотография Варна се включиха 326 участници от 53 държави, които подадоха общо 3284 фотографии и премериха сили, талант и способности в 6 категории – 3 принт и 3 дигитални.

Жури в състав: Marco Urso (Италия) – AFIAP, Александър Иванов (България) и Ивайло Сакелариев (България) – определи най-добрите фотографии Международен Салон за Дигитална и Принт Арт фотография Варна 2016 и разпредели 162 награди.

Международен Салон за Дигитална и Принт Арт фотография Варна е единственият конкурс в страната, който приема готови принтове освен дигитални файлове.

В международен план има десетки конкурси и салони в областта на фотографията, поради нестихващия и нарастващ интерес през новото хилядолетие към фотографията като най – достъпното съвременно изкуство, но най-престижните и уважавани в света са тези, в чиято конкурсната програма творбите влизат като готови авторски отпечатани произведения.

По техния пример и стриктните правила, изисквания и критерии на най-големите световни организации във фотографското изкуство – патронажи на събитието – FIAP (Международна Федерация на фотографите артисти), PSA (Фотографско общество на Америка), RPS (Кралско Фотографско Дружество) и GPU (Глобален Фотографски Съюз), ние, организаторите на салона, си поставихме нелеката задача да възродим една добра традиция във Варна.

Прожекцията с избрани кадри от дигиталните категории ще бъде показана през месец юли на различни места на открито в град Варна.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *